Het verhaal achter Diana’s jurk op de Spencer-filmposter

Het kostte meer dan duizend uur om de adembenemende jurk te vervaardigen.

Lees ook

De verwachtingen liggen hoog voor Spencer, de nieuwe film over prinses Diana, alleen al door de indrukwekkende filmposter. Wat is het verhaal achter de prinsessenjurk die daarop zo prominent aanwezig is? En heeft Diana hem zelf echt gedragen?

Uren handwerk

Actrice Kristen Stewart speelt prinses Diana in Spencer, waarvan de eerste trailer inmiddels uit is. Op de filmposter zien we haar in een enorme jurk van beige organza, gebaseerd op een ontwerp van Chanel uit 1988. Het vintage design werd speciaal voor de film nagemaakt door vijf naaisters die er 1034 uur (!!) in hebben gestoken.

Diaghilev-japon

Ook lijkt de jurk geïnspireerd op Diana's 'Diaghilev'-japon uit de jaren tachtig. Ze droeg deze jurk, die regelrecht uit een sprookje lijkt te komen, meerdere keren naar film- en operapremières. Het is een design van David en Elizabeth Emanuel, die ook haar wereldberoemde trouwjurk hebben ontworpen. In 2013 werd de Diaghilev-jurk voor ruim 100.000 pond geveild.

De Diaghilev-jurk. Beeld: BrunoPress.

Kerst op Sandringham

De film speelt zich af tijdens de laatste kerst met de royal family op Sandringham. In de trailer vangen we een glimp op van de andere outfits, die allemaal zijn gebaseerd op wat de prinses van Wales echt droeg in de vroege jaren negentig, en zien we de jurk 'in actie.'

Première in Venetië

Deze maand gaat Spencer in première op het filmfestival van Venetië, waar de nichtjes van prinses Diana, Lady Eliza en Lady Amelia Spencer, deze week nog op de rode loper stonden. Zouden ze de film over hun tante ook gaan kijken, of koesteren ze vooral hun eigen herinneringen?

“Onze tante was ongelooflijk warm, moederlijk en liefdevol,” vertelden de tweelingzussen eerder dit jaar over Diana. “Toen ik opgroeide in Zuid-Afrika, had ik echt weinig idee hoe belangrijk ze was in de wereld. Hier kwam ik pas op latere leeftijd achter. Als kind realiseerde ik me de enorme omvang van het verlies voor mijn vader en familie. Maar pas later begon ik de betekenis te begrijpen van het verlies van haar als figuur in de wereld.”

Ladies Eliza en Amelia Spencer. Beeld: BrunoPress.

Bron: Marie Claire UK, Daily Mail, The Guardian | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook