Zweden: de tiara’s komen weer tevoorschijn

Zo hebben we Silvia en Victoria lang niet gezien!

Lees ook

De Duitse bondspresident is op bezoek in Zweden en dat vraagt om avondjurken, kroonjuwelen en goed gedekte paleistafels.

Na een rustige periode op staatsbezoekgebied mogen de tiara's weer opgepoetst en opgezet worden. De Zweedse royals ontvingen deze week de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw Elke Büdenbender geheel volgens het protocol: met blinkend zilver, chique sjerpen en glanzend satijn. Kroonprinses Victoria is maar wat blij dat het weer kan.

Beeld: BrunoPress

Ze droeg de diamanten Connaught-tiara, die van haar overgrootmoeder, prinses Margaretha van Connaught, is geweest. Het is voor het eerst in twee jaar dat Victoria weer met tiara is gezien. Ook koningin Silvia verscheen op haar paasbest voor het hoge bezoek.

Zij zette een van Zwedens bekendste koninklijke juwelen op haar hoofd, de koningin Sophia-tiara. Omdat het hoofdsieraad zo goed als onbuigbaar is, schijnt het een hele kunst te zijn om 'm goed op te zetten, maar Silvia krijgt het voor elkaar. De meningen over deze meer dan 150-jaar oude tiara zijn trouwens behoorlijk verdeeld: sommige Zweden vinden hem prachtig, anderen vinden hem te veel op een plastic exemplaar uit de feestwinkel lijken. Silvia zag er hoe dan ook elegant uit:

Beeld: BrunoPress

Terwijl staatsbezoeken met meerdere royals nog weleens lijken op een wedstrijdje 'wie heeft de meest glimmende tiara', is het hier maar al te duidelijk wie de koningin is. Volgens de voorschriften moeten de Duitse first lady het immers zonder stellen.

De Duitse koningshuisfans kunnen in ieder geval weer even hun hart ophalen: naast dol op de Oranjes zijn velen ook gek op de Zweedse koninklijke familie (niet zo vreemd, aangezien koningin Silvia zelf uit Duitsland komt) en hun tiara-momenten. Het bezoek loopt nog tot morgen door, dus de royal kiekjes zullen ongetwijfeld binnen blijven stromen. Leuk!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook