Kristen Stewart over rol als prinses Diana: ‘Soms voelde het alsof ik haar goedkeuring kreeg’

"Het was slopend. Het voelde spiritueel."

Lees ook

Een iconische prinses met een heel eigen stem, ongekend karakter en turbulent leven: het is een hele acteerklus om prinses Diana weer tot leven te brengen op het witte doek. Kristen Stewart noemt haar filmrol een slopende en spirituele ervaring.

Een beetje onvoorspelbaar

“Ik ben niet iemand die erg goed uit zichzelf kan stappen. Ik ben niet zo'n karakterspeler”, vertelt Kristen Stewart aan Los Angeles Times En dat terwijl de actrice net de bijzondere rol van prinses Diana heeft vertolkt in de film Spencer, waar aardig wat voorbereiding bij kwam kijken. Ze huurde een stemcoach in, paste haar lichaamshouding aan en deed veel onderzoek naar de prinses van Wales. Maar ze wilde dat er ook ruimte bleef voor spontaniteit.

“Diana is zo energiek. In ieder interview dat ik van haar heb gezien, heeft ze iets explosiefs, iets wat de grond doet schudden, ik heb het idee dat je nooit precies weet wat er gaat gebeuren.”

Goedkeuring

Spencer – vanaf november in de bioscoop – heeft wel een paranormaal tintje, weet de actrice te vertellen. In de film praat prinses Diana bijvoorbeeld met de geest van Anne Boleyn, koningin van Engeland in de zestiende eeuw. En Kristen voelde tijdens de opnames ook een bepaalde aanwezigheid. “Soms voelde het wel alsof ik Diana's goedkeuring kreeg. Het is eng om het verhaal te vertellen van iemand die niet meer leeft en die zich al zo aangevallen voelde.”

Heel levend

“Diana voelde zo levend voor mij toen ik deze film maakte, al zat het allemaal tussen de oren en was het maar een fantasie. Maar er waren momenten waarop mijn lichaam en mijn hersenen even vergaten dat ze overleden was.” Het was emotioneel erg zwaar, vertelt Kristen. “Twee of drie keer per week, stortte ik helemaal in vanwege het feit dat ze er niet meer is. Ik kon er niet mee in het reine komen, want ik probeerde haar juist iedere dag in leven te houden. […] Het sloopte me voortdurend. En dat voelde op zichzelf al spiritueel. Er waren momenten dat het was alsof ze even doorkwam. Het was vreemd. En geweldig. Ik heb nooit zoiets gevoeld in mijn leven.”

Bron: Los Angeles Times | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook