Deze royals maakten hun opwachting bij het prestigieuze MET Gala

Van Diana tot Rania en natúúrlijk de Grimaldi's.

Lees ook

Als je van glitz en glam houdt, dan kán het je niet ontgaan zijn: vannacht vindt weer het gigantische MET Gala plaats. Ein-de-lijk, want de laatste editie was alweer in mei 2019. Vorig jaar kon er natuurlijk niets doorgaan, en dit jaar is er uitgeweken naar september. Maar voor het zover is, duiken we nog heel even in de archieven, en nemen we een kijkje naar enkele royals die over de jaren ook hun loopje mochten doen over het meest modebewuste red carpet aller tijden.

Wat ís het nu eigenlijk?

Even vooraf: hartstikke leuk natuurlijk al die glamour en extravagante outfits. Maar wist je dat het MET Gala eigenlijk een benefietevent is? Het gala wordt gehouden om geld in te zamelen voor het Metropolitan Museum (vandaar de MET) en voluit heeft het de 'Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit'. Normaliter vindt het gala op de eerste maandag van mei plaats. Dit vormt namelijk ook het startschot voor een nieuwe expositie van Costume Institution in het Metropolitan Museum. Elk jaar is er een ander thema en zie je dus volop celebs en royals in haute couture en andere prachtige kunststukjes over de red carpet gaan.

Vannacht vindt het gala in elk geval in aangepaste vorm plaatst, met maar een derde van de originele gastenlijst. Of we de lijst royals bij het MET morgen verder kunnen uitbreiden moet nog blijken. Vorig jaar gingen in elk geval geruchten dat Miss Markle herself haar opwachting zou maken bij het evenement. Maar of dat dit jaar, gezien het thema 'American Independence' ook doorgaat? Daar hebben we zo onze twijfels over – wie weet hoe de Windsors dit zouden opvatten.

Prinses Beatrice, 2018

De oudste dochter van de omstreden Prince Andrew liep in 2018 in deze prachtige jurk van de hand van Alberta Ferretti over de rode (okee, crèmekleurige) loper. Dit jaar was de dress code 'Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination'. Naast Rihanna, die als sexy paus over de loper ging, en Ariana Grande, die de hele Sixtijnse Kapel op haar jurk leek te dragen, hield Beatrice het bijzonder braaf. Toch kun je met de hoge neklijn en haaraccessoires zien dat de fashionable prinses haar inspiratie heeft gehaald uit kunst en geschiedenis.

Beeld: Brunopress

Koningin Rania van Jordanië, 2016

Minder braaf maar minstens zo koninklijk was koningin Rania van Jordanië in 2016. Dat jaar was het thema 'Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology'. Zij droeg deze gevederde creatie van Valentino voor deze glamoureuze ode aan de rol van tech in mode. Misschien niet zo over the top als we gewend zijn van het MET Gala, maar perfect passend bij de prachtige Rania. Immer het toonbeeld van sophistication!

Beeld: Brunopress

Charlotte Casiraghi, 2016

Koningin Rania was overigens niet de enige royal bij het benefietgala dat jaar. Ook Charlotte Casiraghi, kleindochter van wijlen Grace Kelly, liet zich namelijk zien. Zij droeg deze prachtige jurk van Gucci. Het was overigens geen verrassing dat de Monegaskische prinses zich in Gucci zou kleden. In 2010 was zij al hét gezicht van Gucci's paardensportcollectie en tot 2019 zou ze in verschillende vormen actief blijven voor het modehuis. Overigens was ze dit jaar al het gezicht van de zomercollectie van Chanel, dus áls ze dit jaar komt…wellicht in Chanel?

Beeld: Brunopress

Prinses Diana, 1996

Traditioneel is de gastenlijst voor het jaarlijkse gala een gigantisch geheim. Maar dat Diana herself op de loper zou verschijnen in 1996? Dat hadden maar weinig mensen zien aankomen. De kersvers gescheiden media darling verscheen in een simpele slip dress van de hand van John Galliano voor Dior. Extra bijzonder, want het was bovendien Galliano's eerste couture-collectie voor Dior dat jaar. Kijk, met een royal in je creatie weet je dat je een mooie toekomst tegemoet gaat. De jurk was ook voor Diana speciaal: in vergelijking met de conservatieve kleding die zij jarenlang droeg als onderdeel van The Firm, is deze jurk bijzonder gewaagd.

Foto's van de jurk bekijk je via deze link naar People.

Bron: Town & Country, NYT | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook