Gaat prinses Amalia na haar tussenjaar hier wonen?

Voor wanneer prinses Amalia echt uit huis gaat, hebben Willem-Alexander en Máxima al een adresje op het oog.

Is de kroonprinses al uit huis? Prinses Amalia geniet momenteel van haar tussenjaar voordat ze aan het studentenleven begint, maar we weten niet of ze al aan een toffe buitenlandse stage is begonnen of toch nog in Paleis Huis ten Bosch vertoeft.

De kans is groot dat Amalia, als ze straks achttien is en ingeschreven staat aan een universiteit, haar koffers pakt en het ouderlijk huis hoe dan ook verlaat.

Volgens Peter Rehwinkel, auteur van het nieuwe boek Amalia, de plicht roept, is het erg waarschijnlijk dat prinses Amalia in de voetsporen van haar vader en grootmoeder treedt en aan de universiteit van Leiden gaat studeren. Toch verwacht hij ook dat de troonopvolgster dicht bij huis blijft wonen, namelijk aan Noordeinde 66 in Den Haag. Dit statige pand staat pal naast, je raadt het al, Paleis Noordeinde. Het is nu een pied à terre voor prinses Beatrix, Willem-Alexander woonde er zelf van 1995 tot 2003 en weet dus goed wat zijn dochter te wachten staat.

Beeld: Rudolphous, onder de licentie CC BY-SA 3.0 NL, via Wikimedia Commons

Geen verkeerd optrekje, dat zeker niet, maar het lijkt ons hier op de Beau Monde-redactie best onhandig als de prinses straks tussen Leiden en Den Haag heen en weer moet pendelen. Al heeft de universiteit inmiddels ook een campus in de hofstad, dus wie weet. Of kiest Amalia net als oma Beatrix voor een optrekje in het centrum?

We wachten het af, Amalia is immers een ster in ons laten verrassen, of het nu om haar verfrissende kledingkeuzes of het terugbetalen van haar toelage gaat. Wie weet kiest ze een heel eigen plek, in een heel andere hoek van het land. Maar we houden de verhuiswagens op het Noordeinde in de gaten…

Bron: Amalia – De plicht roept (Peter Rehwinkel), De Stentor | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws