Met dit cadeau bood Meghan haar excuses aan Kate aan

'Een elegant zoenoffer.'

Lees ook

Het is geen geheim dat er vlak voor de bruiloft van Harry en Meghan een incidentje was tussen Kate en haar aanstaande schoonzus. Wat er precies is gebeurd zullen we nooit weten, maar beide partijen boden op stijlvolle manier hun excuses aan.

Gouden armband

Hertogin Meghan gaf Kate kort na de bruiloft een gouden armband cadeau, schrijft koningshuisbiograaf Andrew Morton. Een bedankje voor al haar hulp, en een goedmakertje voor de kleine ruzie die breed uitgemeten werd in de pers. Bij het passen van de jurkjes voor de bruidsmeisjes zouden de spanningen tussen de schoonzussen hoog op zijn gelopen en zouden er een paar tranen zijn gelaten. Tabloids brachten maanden na de royal wedding naar buiten dat Meghan Kate aan het huilen had gebracht, maar de hertogin van Sussex zei later dat het tegenovergestelde waar was.

Bloemen en presentjes

“Kate maakte mij aan het huilen. En dat zeg ik niet om kleinerend te doen, want het was een zware week voor de bruiloft, en [Kate] was ergens boos over, maar ze bood haar excuses aan en bracht me bloemen en een briefje om sorry te zeggen”, liet Meghan los over het voorval bij het interview met Oprah vorige winter. De biograaf van de hertogin schrijft nu dat ook Meghan met een presentje kwam om haar excuses aan te bieden aan Kate. “Toen het ruzietje over de outfits van de bruidsmeisjes achter hen lag, gaf Meghan Kate en zes van haar vriendinnen gouden armbanden van de Californische juwelier Lisette Polny als bedankje voor hun hulp en steun. Het was een elegant zoenoffer. Beide vrouwen zijn professioneel genoeg om te weten dat je niets wint met het laten zien van onvrede en minachting.”

Grote omwenteling

De ruzie was eerst van weinig betekenis, maar uiteindelijk betekende het een grote ommekeer voor Meghans leven als royal. “Toen dat verhaal met Kate naar buiten kwam, wat niet zo gebeurd was, toen veranderde alles. Ze was ergens boos over maar bood haar excuses aan en nam haar verantwoordelijkheid.” De Britse tabloids begonnen daarna een openlijke aanval op de kersverse hertogin van Sussex. “Dat was echt karaktermoord.”

Betekenisvolle armband

Meghan had inderdaad nogal een stressvolle tijd vlak voor haar bruiloft: haar vader leek plotseling de kant van de pers te kiezen en kwam met hartproblemen in het ziekenhuis terecht. En hertogin Kate? Die had een zware zwangerschap achter de rug en was net bevallen van prinsje Louis. Zo gek is het toch niet als er dan een traantje wordt gelaten?

Lisette Polny, de ontwerper van de verzoeningsarmband, laat weten dat ze het een passend cadeau vond. “Het is een eenvoudig, elegant juweel dat heel goed bij haar persoonlijke stijl past”, liet ze weten aan People. Het design is nog altijd te koop (voor ruim 460 euro) en wordt toepasselijk 'Kensington' genoemd.

Bron: 9Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook