Glamour met een knipoog

Zo maak je zelf een 'Autumn Blush', de perfecte herfstcocktail

Cheers!

herfstcocktail

Wij hebben afgelopen (na)zomer regelmatig genoten van een heerlijke cocktail. Maar die hoeven we niet te missen nu de herfst in volle gang is. Deze heerlijke herfstcocktail van Tanqueray, gemaakt door de beste bartender van ons land, is perfect voor het najaar!

Herfstcocktail

Autumn is here! De dagen worden steeds korter en frisser. Tijd om het in huis gezellig te maken! En als je dan met een dekentje op de bank zit, terwijl de kaarsjes branden, dan kan een lekker drankje natuurlijk niet ontbreken. We verruilen onze zomerse cocktails graag voor een herfstige variant, maar hoe maak je die eigenlijk? Laura Brady, de beste bartender van Nederland, heeft een aantal heerlijke cocktailrecepten ontwikkeld die perfect zijn voor het najaar. Brady won dit jaar de Diageo World Class Competition, ‘s werelds grootste bartendingwedstrijd. We kunnen er dus op vertrouwen dat de drankjes zullen smaken! Eén van de recepten die de bartender ontwikkelde, is de Autumn Blush. Een drankje dat wij zeker gaan proberen!

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • 30 milliliter Tanqueray Royale
  • 30 milliliter zelfgemaakte grapefruit- en hibiscussiroop (recept staat hieronder)
  • Bruiswater
  • Longdrinkglas
  • IJsblokjes
  • Garnering: wit rozenblaadje

Zelf siroop maken

Maak om te beginnen zelf siroop op basis van grapefruit en hibiscus (300 milliliter, genoeg voor 10 glazen).

  • Pers 8 grapefruits tot sap of koop 1 liter vers grapefruitsap
  • Giet het sap door een zeef
  • Voeg voor elke 250 milliliter grapefruitsap 100 gram suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost
  • Voeg 5 gram hibiscusthee (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 milliliter grapefruitsiroop, roer en dek af met huishoudfolie
  • Laat 30 minuten in de koelkast staan
  • Giet de siroop door een zeef
  • Controleer de hoeveelheid in milliliters en voeg 1 theelepel rozenwater (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 milliliter siroop
  • Je kunt de siroop tot twee weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Zo maak je de Autumn Blush:

Autumn Blush is een heldere, fruitige en bloemige variatie op een klassieke Tom Collins. De frisse en bittere tonen van grapefruit passen perfect bij de rijke smaak van Tanqueray Royale. Laura Brady: "Een bitterzoete combinatie van frisse herfstsmaken, geschikt voor ieder moment van een (herfstachtige) dag!"

  • Voeg ijsblokjes toe aan een longdrinkglas
  • Giet 30 milliliter Tanqueray Royale over de ijsblokjes en 30 milliliter van de zelfgemaakte siroop op basis van grapefruit en hibiscus*
  • Roer door elkaar en voeg meer ijs toe om het glas helemaal te vullen
  • Giet er bruiswater bij tot het glas voor driekwart gevuld is. Roer nogmaals voorzichtig om de ingrediënten te combineren
  • Voeg nog een beetje bruiswater toe zodat het glas bijna vol is
  • Gebruik een rozenblaadje voor de perfecte herfst garnering
  • Cheers!
Cheers! (beeld: Tanqueray)
Misschien ook voor jou:
Dit is de favoriete cocktail van koningin Elizabeth 
Food & health
  • Tanqueray, Laura Brady
  • Tanqueray