Op de agenda: de royal wedding van Philippos van Griekenland en Nina Flohr

De prins en prinses zijn eigenlijk al getrouwd, maar doen het komend weekend nog eens dunnetjes over.

Lees ook

Liefhebber van koninklijke bruiloften en high society weddings? Dan sla je komend weekend twee vliegen in een klap, want de Griekse prins Philippos trouwt zaterdag met zakenvrouw en miljardair-erfgename Nina Florh. Dat moet wel een groot feest worden!

Prins Philippos & prinses Nina

Wie is deze royal bruidegom ook alweer? Philippos (hierboven met zijn zus prinses Theodora) is de derde zoon van ex-koning Constantijn II van Griekenland en prinses Anne-Marie van Denemarken. Zijn ouders zaten op de Griekse troon tot de monarchie daar in 1974 afgeschaft werd en de familie naar het buitenland vertrok. Philippos werd twaalf jaar later geboren in Londen, waar hij alsnog een redelijk koninklijk leventje kon leiden. Onder zijn peetouders bevonden zich onder andere koning Juan Carlos van Spanje, prinses Diana en prins Philip, de hertog van Edinburgh. De Griekse prins bezocht de beste scholen van het land en vervolgde daarna zijn opleiding aan het prestigieuze Georgetown in de VS.

Drie jaar geleden viel Philippos als een blok voor socialite Nina Flohr, geen onbekende in koninklijke kringen. Haar vader, de Zwitserse zakenman Thomas Flohr, is miljardair geworden met een bedrijf in privéjets en een flinke investering in Ferrari. Nina's moeder, Katharina Konečný, heeft als founding director van de Russische en Griekse Vogue en creatief directeur van Fabergé ook leuke connecties binnen de Europese jet set. Ook Nina zelf is een echte zakenvrouw met, onder andere, haar eigen luxehotel. En sinds een paar maanden is ze óók prinses.

Bruiloft #3

Philippos en Nina traden vorig jaar namelijk in het burgerlijk huwelijk, waarmee Nina prinses van Griekenland en Denemarken werd. De verloving van het stel werd in september 2020 aangekondigd, in december 2020 werd bekendgemaakt dat de twee stiekem waren getrouwd in een Zwitserse chalet. Blijkbaar genoten ze zó van hun grote dag dat ze het tweemaal nog eens dunnetjes over wilden doen. In de lente van dit jaar vierden Philippos en Nina hun huwelijk met vrienden op het Engelse platteland. En nu staat het derde feest dus op de planning: het religieuze huwelijk in Athene, op 23 oktober 2021. Dáár wordt het echt uitpakken. “Bloemen, het menu, een orkest, de jurken…De voorbereidingen van de bruiloft zijn bijna rond”, weet Point de Vue te melden. Wij zijn razend benieuwd. Krijgen we een tiara te zien? Koninklijke gasten? Zes verschillende jurken? We kijken ernaar uit, dit weekend!

Bron: Vanity Fair FR | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook