‘Royal’ babynieuws! Een zoontje voor de glamourous aartshertogin van Oostenrijk

Aartshertogin/model/juwelenontwerper Eleonore von Habsburg is voor de eerste keer moeder geworden.

Lees ook

Koninklijker krijg je het niet daar in Oostenrijk. Eleonore van Habsburg, aartshertogin en achterkleindochter van de laatste keizer en keizerin, heeft haar eerste kindje verwelkomd.

Eleonore & Jérôme

Vorig jaar zag Oostenrijk – dat al meer dan honderd jaar geen echte royals meer kent – toch een soort van koninklijke bruiloft. Eleonore von Habsburg, aartshertogin van Oostenrijk en prinses van Hongarije, Bohemen en Kroatië, trouwde met de Belgische racecoureur Jérôme d'Ambrosio. Ze trouwden in Monaco, het land waar royalty en de racewereld wel vaker samenkomen.

Omdat aartshertogin zijn tegenwoordig geen fulltime job meer is, heeft Eleonore er ook een leuke loopbaan naast. Ze stond onder andere model voor Dolce & Gabbana (maar bovenstaande bruidsjurk is dan weer van Carolina Herrera, een favoriet van hertogin Meghan) en werkt tegenwoordig als designer van high-end sieraden

Een zoontje!

Nu deelt Eleonore op Instagram het blijde nieuws dat zij en Jérôme samen een kindje hebben gekregen. De baby werd op 20 oktober geboren en draagt de naam van zijn overgrootvader. “Welkom op de wereld kleine Otto. Je ouders zijn enorm trots. Onze harten zitten vol liefde”, schrijft de aartshertogin bij een zwart-wit foto van het kleine vuistje van de baby.

De beroemde keizerlijke Habsburg-achternaam van zijn moeder krijgt de kleine Otto niet, en ook is er voor hem geen officieuze titel weggelegd. Zelf is Eleonore blij dat zij en haar gezin geen high profile royals zijn, zo vertrouwde ze eens toe aan de website Madonna24. “Mijn privéleven is erg belangrijk voor me. Ik ben heel blij dat ik me vrij kan bewegen zonder dat iedereen me herkent. Als je bijvoorbeeld naar de Britse koninklijke familie kijkt… Het moet niet leuk zijn als je altijd zo in de gaten wordt gehouden. Ik ben er trots op dat ik een Habsburger ben. Het is belangrijk voor mij en mijn broer dat we deze naam met waardigheid dragen, maar ook dat we gezien worden als een modern Habsburg. We gaan een nieuw tijdperk in.”

Bron: Tatler, 9Honey | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook