Spanje: lieve verrassing voor prinses Sofía

Altijd leuk als het jongere zusje ook eens in het zonnetje wordt gezet!

Het is niet altijd makkelijk om the spare te zijn, het tweede kind dat later níet op de troon zal zitten (mening royal kan erover meepraten). Prinses Sofía van Spanje was duidelijk ontroerd toen afgelopen weekend niet haar oudere zus Leonor, maar zijzelf een eerbetoon kreeg. Lief!

Infanta Sofía

Prinses Leonor en prinses Sofía schijnen hechte zussen te zijn. Ze schelen weinig in leeftijd en werden zelden zonder elkaar gezien, totdat Leonor vorige maand naar haar kostschool in Wales vertrok. Tijd voor infanta Sofía om naar de voorgrond te treden. Want hoewel de zusjes altijd zij aan zij verschijnen, is het troonopvolgster Leonor die alle lintjes doorknipt, speeches geeft en handjes schudt.

Beeld: BrunoPress

Time to shine

Ook afgelopen weekend stond helemaal in het teken van Leonor, de prinses van Asturië. Speciaal voor een chique prijsuitreiking keerde de kroonprinses tijdelijk terug uit Wales. Drie dagen lang liet ze haar gezicht zien, gaf ze toespraken en wuifde ze naar de camera's. En hoewel ze weer in de schaduw van haar oudere zus leek te staan, was het toch ook een beetje Sofía's time to shine. Te beginnen met haar prachtige outfit vrijdagavond, waarmee de prinses heel wat lof oogstte.

Beeld: BrunoPress

Maar ook stond Sofía een lieve verrassing te wachten. Zaterdag bezocht ze met haar ouders en zus het dorpje Santa María del Puerto de Somiedo, zojuist verkozen tot 'het voorbeelddorp' van de regio. Daar ontdekte ze tot haar verbazing dat een pittoresk uitzichtpunt was omgedoopt tot 'Het uitzichtpunt van infanta Sofía'. Volgens getuigen was ze zichtbaar ontroerd met dit gebaar en omhelsde ze haar beide ouders na het zien van de naam. Helemaal háár momentje!

Prinses Sofía in Santa Maria del Puerto de Somiedo. Beeld: BrunoPress

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws