De 7 wardrobe essentials die elke prinses in haar kast heeft hangen

Smaken verschillen, maar alle royal ladies hebben deze items in hun garderobe!

Lees ook

Hoewel de kledingstijlen van de huidige generatie koninginnen, prinsessen en hertoginnen veel verschillen, zijn er een paar wardrobe essentials die ze allemaal in hun koninklijke garderobe hebben hangen. We kunnen er zelf ook een hoop van leren, want ook zonder tiara's en diamanten zijn deze basics goed te combineren.

1. Een op maat gemaakte blazer

De hertogin van Cambrige. Beeld: BrunoPress

Een goede blazer maakt van elke outfit een nette, royally approved outfit. Het geheim van de koninklijke hoogheden? Een tijdloze blazer van hoge kwaliteit helemaal laten aanpassen naar je lijf: Mouwen die op precies de juiste lengte zijn, een perfecte taille, geen knellende stof rondom de schouders… Het kan ook als je geen royal kleermaker in dienst hebt!

2. Een neutrale clutch

Koningin Máxima. Beeld: BrunoPress

Een onmisbaar accessoire: een neutrale clutch. Precies groot genoeg om je lippenstift (deze draagt Máxima) en telefoon in mee te nemen en een handige manier om geen handjes te hoeven schudden. Kies een effen kleur om 'm bij zoveel mogelijk outfits te laten passen.

3. Een coat dress

De hertogin van Cambrige. Beeld: BrunoPress

De hertogin van Cambridge is de nummer 1-fan van de coat dress, een mantel die meteen fungeert als jurk. Maar ook de hertogin van Sussex, koningin Máxima, kroonprinses Mette-Marit en koningin Rania hebben er een kast vol van. Snappen we, want met één classy mantel is meteen je hele outfit af, het staat chique en tijdloos, en het is bovendien een stuk warmer dan een dun jurkje alleen.

4. Comfortabele hakken

Kroonprinses Mary van Denemarken. Beeld: BrunoPress

Heb jij ook zo'n paar hakken in de schoenenkast staan die je alleen aantrekt wanneer je weet dat je de hele dag gaat zitten? Royal ladies kunnen dat zich niet veroorloven en zorgen ervoor dat ál hun pumps comfortabel zitten. Vaak wordt er wat afgewandeld tijdens werkbezoeken, dus perfect passende hakken zijn een must. Een flinke voorraad blarenpleisters ook, just to be sure. (Of gebruik dit trucje om fijner op hakken te lopen!)

5. Een goede outdoor-jas

De hertog en hertogin van Sussex. Beeld: BrunoPress

Niet het eerste kledingstuk waar je aan denkt bij een prinses, maar we hebben Kate, Meghan, Victoria, Mary en vele anderen gezien in een degelijke, waterdichte outdoor-jas. Handig voor een lange boswandeling of een zeiltochtje!

6. Een zwarte skinny jeans

Beeld: BrunoPress

De skinny jeans passé? Hoewel de broek met wijde pijpen razendsnel aan terrein wint, laat de hertogin van Cambridge zien dat een zwarte skinny nog altijd onmisbaar is. Te combineren met álle kleuren en met een blazer erboven op creëer je vliegensvlug een nette look.

7. Een pak

Kroonprinses Victoria. Beeld: BrunoPress

Hoewel Máxima, Meghan en Kate ook een aantal prachtpakken bezitten, is de Zweedse kroonprinses toch echt de koningin van de broekpakken. Weinig twijfel voor de kledingkast, want je bent in één keer klaar. En dan kun je ook nog eindeloos variëren met pantalon en blazer los #wardrobewin.

Bron: Glamour.com | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook