Dit is de royal bff van prinses Kate

Kate heeft een bijzondere band met een van haar aangetrouwde koninklijke familieleden.

Lees ook

Je moet het maar net treffen met je schoonfamilie. Helemaal in het geval waarin, zoals bij Kate Middleton, ze óók meteen je collega’s worden.

Familie & vriendschap

Hoewel niet alle Windsors naar verluidt even enthousiast waren toen prins William voor het eerst met zijn Kate thuiskwam, heeft de princes of Wales haar plek binnen The Firm inmiddels helemaal gevonden. Naast de onvoorwaardelijke steun van haar echtgenoot is er nog een royal aan wie Kate veel heeft gehad sinds ze zich tien jaar geleden bij de familie voegde.

Gravin Sophie en prinses Kate

Prinses Kate zou namelijk goed bevriend zijn met haar aangetrouwde tante, Sophie, gravin van Wessex, de echtgenote van prins Edward. Sophie weet uit eigen ervaring hoe het is om met een prins te trouwen en je plotseling naar protocollen en royal duties te moeten schikken. De gravin werd daarom ingeschakeld als de mentor van Kate, maar volgens lichaamstaalexpert Judi James hebben ze inmiddels ook een ‘onbreekbare’ vriendschappelijke band. “Ze laten een sterke band zien, hebben dezelfde soort humor. Ze lachen samen wat af en voelen zich duidelijk erg op hun gemak in elkaars gezelschap”, aldus Judi. Ook constateert de body language expert dat de twee goed met elkaar communiceren en best wel eens een grap maken die nét over het randje gaat.

Gravin Sophie en hertogin Kate bij Royal Ascot. Beeld: BrunoPress

Stijladvies

Prinses Kate zou ook naar haar aangetrouwde tante kijken voor royal stijladvies. Want hoewel de princess of Wales inmiddels een van de grootste koninklijke stijliconen is, heeft ze naar zeggen zelf niet eens zoveel op met mode. De keuzes voor haar kleding laat ze het liefst over aan haar kleedster en rechterhand Natasha Archer, en ook gravin Sophie zou een secret shopper voor Kate Middleton zijn. De twee dames zijn beiden dol op designs van Emilia Wickstead, Alexander McQueen en Jane Taylor.

Beeld: BrunoPress

Sterk team

Een luisterend oor wanneer nodig, een goede grap delen op z’n tijd en lekker bijkletsen over de laatste ontwikkelingen rondom modegebied: het lijkt ons een goede basis voor een vriendschap. Daarnaast zouden de twee er ook nog dezelfde visies op nahouden wat het ouderschap betreft. Het is Sophie gelukt om haar twee kinderen, Lady Louise en Viscount James, een redelijke normale opvoeding te geven, ondanks hun koninklijke komaf. Iets wat Kate ook nastreeft voor haar drie kinderen, als is het wel een stukje moeilijker met een oudste zoon die ooit de troon moest bestijgen.

En dan zijn Sophie en Kate dus ook nog collega’s. Door het wegvallen van een aantal royals (door het overlijden van prins Philip, het opstappen van prins Harry, hertogin Meghan en het terugtrekken van prins Andrew) krijgen de twee een steeds grotere rol. “Ze moeten beiden steeds meer officiële gelegenheden bijwonen en doen dat met elegantie en met goede humor”, vertelt een insider aan Best Life. “De Queen rekende op hen tijdens de moeilijkheden het afgelopen jaar. Sophie kan het goed vinden met Catherine. Ze waren al goede vriendinnen maar zijn nu hechter dan ooit. Ze vormen een sterk team.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook