Hertogin Meghan is nog steeds dol op koopjes: ‘Ik gebruik altijd kortingscodes’

Duchess of niet, Meghan gaat alleen voor de beste deal.

Lees ook

Een paar weken geleden schitterde Meghan Markle op de cover van Time met een indrukwekkende collectie sieraden. Die waren samen meer dan 330.000 euro waard, rekenden de tabloids vliegensvlug uit. Hoewel de Duchess of Sussex niet op hoeft te kijken van een dollar meer of minder, is ze naar eigen zeggen nog altijd zuinig en een echte koopjesjager.

Coupons verzamelen

Haar Suits-carrière en royal jaren hebben Meghan Markle absoluut geen windeieren gelegd. Hoewel de hertogin van Sussex er letterlijk en figuurlijk warmpjes bijzit in haar Californische villa, laat ze weten dat ze nog altijd een paar zuinige trekjes heeft.

Tijdens een online conferentie van de New York Times eerder deze week liet Meghan weten hoe belangrijk ze het vindt dat jonge mensen al vroeg kennis maken met financiële zaken. “Als ik vanaf jonge leeftijd al had geleerd om de aandelenbeurs te begrijpen en financiële kennis had opgedaan, hoe anders had ik dan in de wereld gestaan? Hoewel ik van jongs af aan al kortingscoupons uitknip, en dat nog altijd in me zit, zijn mijn waarden niet veranderd.”

Kortingscode, graag!

We kennen het allemaal wel. Tien procent korting als je je inschrijft voor een nieuwsbrief. Twintig procent korting op je volgende aankoop. Vijf euro cadeau vanwege je verjaardag. Het is tegenwoordig zó makkelijk om een kortingscode te vinden en online iets goedkoper op de kop te tikken, Meg weet er alles van. “Ik koop nooit iets online zonder dat ik eerst een kortingscode heb gevonden”, geeft de hertogin toe. “Dat is een moderne versie van coupons verzamelen, het zit nog steeds in me. Het werd me met de paplepel ingegoten.” Om er vervolgens à la Meghan een morele draai aan te geven: “Stel je eens voor wat het kan betekenen als we andere vormen van financiële kennis met de paplepel zouden ingieten, met name voor jonge vrouwen.” Als we het zo horen, verwachten we dat baby Lili vroeg mag beginnen met haar lesjes economie!

Eerste centen

Ook haalt Meghan herinneringen op aan de manier waarop zij zelf haar eerste centen verdiende. “Mijn beide ouders hebben een sterke arbeidsethos en ik herinner me dat toen ik acht of negen was, ik met het maken en verkopen van scrunchies begon. Mijn moeder haalde restjes stof voor me mee en ik verkocht ze vervolgens. Ik weet niet hoe het voelde om iets te hebben bereikt en in mezelf te hebben geïnvesteerd. Ik had werk verricht en werd ervoor beloond. Dat gaf een trots gevoel.”

Lees ook: Kliekjes en bonuspunten: zó zuinig is de Queen

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook