Royal modeweek: wie draagt kleurrijke herfstmode het best?

Wat zijn jouw royal fashion favorieten deze week? Stem mee!

Lees ook

Natuurlijk, de royals houden zich bezig met allerlei serieuze zaken. Maar tussen staatsbezoek en boegbeeld-zijn door, genieten we stiekem nog het allermeest van de prachtige outfits die zij keer op keer tevoorschijn toveren.

Deze week: de royals geven kleur aan de herfstdagen! Vooral het staatsbezoek van Spanje aan Zweden leverde heel wat prachtplaatjes op, maar ook in eigen land zagen we opvallende outfits. Wat vind jij? Stem mee!

Koningin Máxima: Oranje boven én onder

Beeld: BrunoPress

Een nieuwe outfit van koningin Máxima, die de achternaam van de royals eer aan deed toen ze afgelopen week in gesprek ging met de minister van Buitenlandse Zaken van Zuid-Afrika. Met een top en pantalon van Máxima's favoriete modehuis NATAN is de koningin van top tot teen in het oranje gehuld, en de grote oranje oorbellen maken het geheel af. Volgens kenners (via Flair) zou de outfit wel een tikje gewaagd zijn, omdat het accent van de broek op de billen komt te liggen. Maar Máx kan dat natuurlijk gewoon hebben.

Wat vind jij van deze look? Laat hieronder je stem horen, klik op vote en kijk hoe de meningen zijn verdeeld!

Prinses Beatrix

Beeld: BrunoPress

Prinses Beatrix is nog lang niet fulltime met pensioen – deze week nog reikte ze de Jantje Beton Prijs uit voor de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland. Hier poseert ze in het gemeentehuis van prijswinnaar Culemborg, met een leuk portret van zoon en schoondochter op de achtergrond. Net als koningin Máxima vorige week gaat prinses Beatrix voor een paisley-motief in herfstkleuren, uiteraard met bijpassend hoedje. Deze autumn outfit heeft de prinses inmiddels kunnen omruilen voor iets zonnigs, omdat ze nu op staatsbezoek is in Curaçao.

Letizia, wat doe je nu?

Beeld: BrunoPress

Geheid de meest spraakmakende kledingkeuzes van deze week kwam van de Spaanse koningin Letizia. Niet alleen koos ze ervoor om een peperdure tiara te combineren met een H&M'metje, ook werd ze tijdens het staatsbezoek aan Zweden meermaals gezien met echt bont. Iets dat veel andere royals al jaren hebben afgezworen en ook niet bepaald meer in de smaak valt bij het grote publiek. Volgende keer liever faux fur, Leti. De combi van knallend rood, camel en cognac, daar worden veel (herfst)modeliefhebbers wel weer blij van.

Prinses Victoria gaat voor lente in de herfst

Beeld: BrunoPress

Wat een sprookjesjurk, nietwaar? Op de redactie was deze jurk van de Zweedse kroonprinses een absolute favoriet deze week, want zoveel lentepracht zien we niet vaak op een grijze novemberdag! Prinses Victoria droeg de jurk van Zweedse couturier Frida Jonsvens eerder al voor een portret ter ere van haar tinnen huwelijksjubileum in 2020, maar hij blijft wat ons betreft adembenemend. Mee eens, of vind je het juist een gruwel?

Knallende Kate

Beeld: BrunoPress

Hallo daar, Duchess! Met een grote glimlach en een knallende outfit schoof Kate Middleton deze week aan op een Londense middelbare school. De fuchsia top en mantel van de hertogin zijn perfect op elkaar afgestemd, maar Kate houdt het geheel rustig met een donkerblauwe pantalon. De kans bestaat dat we straks veel meer mensen in deze outfit zien rondwandelen, want zowel de trui als de coat (beide van Hobbs) zijn momenteel flink afgeprijsd vanwege Black Friday. Zou jij de items ook wel in je kast willen hebben hangen?

Wij zijn benieuwd wat de royals ons volgende week te bieden hebben op fashiongebied! Ook volgende vrijdag kun je weer meestemmen op je favoriete outfits van de modekoninginnen, -prinsessen en -hertoginnen, dus houd onze website in de gaten. Benieuwd naar de vorige edities van royal modeweek? Je vindt ze onder ons 'Fashion' tabje! Happy Friday!

Bron: Modekoningin Máxima, Hello! Magazine, Expressen SE, Grazia Daily | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook