Royals in het rood: dé koninklijke modekleur van 2021

Van top tot teen!

Lees ook

Een van top tot teen vuurrode outfit hebben we wel vaker bij koningin Máxima gezien, maar dit jaar hadden meer royals de smaak te pakken.

Royally red

Felrood is de kleur van passie, liefde, vrijheid én vorstelijkheid – er valt dus genoeg symboliek te zoeken achter de vele rode outfits die de royals in 2021 uit de kast trokken. Afgelopen jaar leek de kleur populairder dan ooit onder de koninginnen en duchesses, en dat terwijl niet iedereen zich aan vuurrood durft te wagen. “De kleur wordt nog altijd gezien als gewaagd, en wat het nog unieker maakt is dat niet iedereen ermee wegkomt”, aldus modejournalist Faye Couros. “Je hebt een zekere mate van zelfvertrouwen nodig om de kleur goed te dragen, helemaal wanneer je je er van top tot teen in uitdost.” Déze royal ladies stralen er zeker zelfvertrouwen in uit!

Koningin Máxima

Koningin Máxima, november 2021. Beeld: BrunoPress

We schreven het al: koningin Máxima is niet vies van een opvallende, monochrome outfit op z'n tijd. Deze week nog ging ze voor vuurrood. Felrode pumps en een net zo rode clutch hadden het plaatje wat ons betreft nog meer afgemaakt, maar in onderstaand rijtje is er maar één queen die voor 100% rood gaat. En natuurlijk is die grote glimlach het allermooiste accessoire.

Hertogin Kate

Hertogin van Cambridge, oktober 2021. Beeld: BrunoPress

Voor Kate Middleton, de hertogin van Cambridge, is het een stuk minder gebruikelijk om in zo'n felle kleur de deur uit te gaan. Dat we haar dit jaar vaker in de koninklijke trendkleur zien, komt wellicht doordat de hertogin bezig is om haar modehorizon te verbreden. Na het definitieve vertrek van prins Harry en Meghan Markle is er iemand die het Britse koningshuis een vleugje glamour moet geven, en Kate is de aangewezen persoon die daarvoor – letterlijk – alles uit de kast mag halen. Bovendien is het ook helemaal in de voetsporen van Queen Elizabeth, die altijd voor felle kleurtjes gaat om eruit te springen in een menigte. Niet te missen, zo'n Lady in Red!

Hertogin van Cambridge, mei 2021. Beeld: BrunoPress

Koningin Letizia

Koningin Letizia, april 2021. Beeld: BrunoPress

De koningin van Spanje is degene die echt voor op en top rood gaat. Zakelijk, sexy en toch ook koninklijk, hoe doet Letizia 't toch?

Hertogin Meghan

Meghan Markle in november 2021. Beeld: Pro Shots

Nog een verrassende verschijning in het rood was Meghan Markle, hertogin van Sussex, met haar galajurk van Carolina Herrera vorige maand. “Nu de dresscode van het paleis niet langer meespeelt, voelde het stel zich vrij om de all-American glamour te omarmen”, aldus de Amerikaanse Vogue. “De volumineuze jurk spreekt boekdelen over haar nieuwe levenssituatie, en laat misschien zien dat ze zich niet langer in de schaduw zal verstoppen”, oordeelde Grazia. Wat inderdaad bleek, want niet veel later was Meg te gast bij Ellen DeGeneres op televisie, weer helemaal als haar oude, pre-royal zelf. Al deelt ze dus nog altijd een voorliefde voor rood met de royals.

Voorbij zijn de dagen dat wit, zwart, grijs en donkerblauw de kledingkasten van de royals domineerden! Voor alle liefhebbers van zulke vuurrode looks hebben we goed nieuws, want volgens de fashion experts blijven we ook in 2022 deze warme, dramatische kleur zien. We zijn benieuwd wat het nieuwe modejaar voor ons in petto heeft!

Bron: Now To Love, Grazia UK, Bustle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook