December(cadeau)tip: puzzelen voor het goede doel

Laat maar komen, die lange winteravonden.

Lees ook

Nog op zoek naar een decembercadeau voor een puzzelfanaat? Of zelf toe aan een ontspannen legpuzzel om de lange winteravonden mee te vullen? Wij tippen met liefde deze unieke puzzel van Wasgij, waarmee je een steentje bijdraagt aan het werk van Team Alzheimer.

Team Alzheimer

Een schokkend feit: iedere tien minuten komt er een patiënt met dementie bij. Hoewel het aantal patiënten naar verwachting alleen maar op zal blijven lopen, is er helaas nog altijd geen medicijn tegen deze aangrijpende ziekte. Juist daarom is het zo belangrijk dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar Alzheimer.

En dat is dan ook precies het doel van Team Alzheimer, een samenwerkingsverband van het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven. Het Alzheimer Team zet zich in om funds te verzamelen zodat er meer wetenschappelijk onderzoek kan worden gedaan naar alle vormen van dementie. Met hun innovatieve projecten kunnen ze niet alleen geld ophalen, maar ook meer aandacht vragen voor de ziekte die voor zoveel mensen ingrijpende gevolgen heeft.

Unieke puzzel

Een van die projecten is de lancering van een nieuwe Wasgij-puzzel. Ken je deze verrassende legpuzzels, waarbij je nét iets anders moet puzzelen dan er op de voorkant van de doos te zien is? De unieke Team Alzheimer-puzzel staat op een luchtige manier symbool voor de verwarring die mensen met Alzheimer ervaren en de verandering die iemand over de jaren heen ondergaat. Daarnaast kun je met de puzzel zelf een handje helpen, want voor iedere verkochte puzzel wordt er 5 euro gedoneerd aan het Alzheimercentrum. De prachtige puzzel is exclusief verkrijgbaar bij bol.com. Een van de campagnevideo's bekijk je hier:

Als cadeau of voor jezelf

Wat ons betreft een goede tip voor iedereen die tijdens het kerstshoppen ook aan het goede doel wil denken, of je de puzzel nu cadeau geeft of 'm zelf houdt. Bovendien houd je je eigen brein fit en train je je geheugen door af en toe een legpuzzel te maken, dus je hebt er zelf ook baat bij om je aan de 1000 stukjes van deze puzzel te wagen. Extra leuk (en uitdagend!) is dat je bij deze puzzel je eigen verbeelding moet gebruiken en ook de grootste fanatiekelingen er wel eventjes zoet mee zijn. Hop, in je online winkelmandje!

Bron: Team Alzheimer | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook