Nieuwe documentaires over prinses Amalia: ‘Ongelooflijk, die persoonlijkheid’

Wij zitten deze week voor de tv!

Lees ook

Morgen is het zover! Dan wordt Amalia 18 jaar en daar wordt ook op televisie volop bij stilgestaan. In verschillende documentaires krijgen we een kijkje in het leven van de prinses.

Bijzondere momenten

Deze week staat prinses Amalia volop in de spotlights! Morgen viert ze haar achttiende verjaardag, woensdag treedt ze toe tot de raad van state en geeft ze haar allereerste toespraak, en dan ook nog eens op livetelevisie. Maar vanavond al wordt de koninklijke feestweek afgetrapt met een documentaire over het leven van de prinses.

Net5 zendt vanavond de docu Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon uit. In deze bijzondere film vertelt Jan Hoekema, oud-burgemeester van Wassenaar, over zijn ervaringen met de Oranjes. Hoekema blikt onder meer terug op een voorval toen de prinses nog iets jonger was. De burgemeester werd gebeld door het hof omdat Amalia met haar fiets was gevallen en kreeg de vraag of de fietstunnel waar dat was gebeurd niet een 'ongelukkige bocht' had. Royaltyfotograaf Patrick van Katwijk vertelt over bijzondere momenten met de prinses en ook verslaggever Sam Hoevenaar en entertainmentdeskundige Bart Ettekoven komen aan het woord.

‘Weet wat ze wil’

Morgen is er een ook special te zien bij AVROTROS, genaamd Amalia 18. Hiervoor sprak presentatrice Dionne Stax met verschillende mensen over het leven van de prinses en haar rol als troonopvolger. Die rol mag ze vanaf morgen officieel op zich nemen, al staat de prinses daarvoor nog niet te trappelen. Amalia wil liever eerst nog de wereld ontdekken en studeren. Werken als royal laat ze nog even naast zich liggen, en dus stort ze de toelage die hierbij komt kijken stort terug. In Amalia 18 zien we onder meer experts Rick Evers en Peter Rehwinkel aan het woord.

Ook ging Stax in gesprek met Anky van Grunsven. De dressuuramazone heeft onze toekomstige koningin, die zelf ook dol is op paarden, ooit lesgegeven en blikt hierop terug. Couturier Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan, een geliefd merk bij de Oranje-ladies, doet een boekje open over de kledingsmaak van Amalia. “Ze weet heel goed wat ze wil. Ongelooflijk, die persoonlijkheid. Ik vind het fantastisch”, zegt Vermeulen. En zo komen we steeds meer te weten over onze toekomstige koningin. Wij zitten vanavond (en morgen) voor de tv!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook