Mooi! Twee keer prinses Amalia op chic

Wat draagt de prinses van Oranje op haar nieuwe verjaardagsfoto's?

Lees ook

Happy birthday, prinses Amalia! Ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag trakteert de prinses ons op een reeks nieuwe glamourous kiekjes.

Nieuwe portretten

Aan fotograaf Frank Ruiter de eer om dit najaar de prinses vast te leggen op de gevoelige plaat, vlak voor haar mijlpaal-verjaardag. Een bijzonder moment, ook voor hem: “Ik had als klein jongetje met m’n camera nooit durven dromen dat ik de toekomstige koningin zou fotograferen.”

RVD – Frank Ruiter

De foto's zijn gemaakt bij de prinses thuis, in de Oranjezaal en de Chinese Zaal van paleis Huis ten Bosch. Wat ons betreft geeft het de portretten meteen een statig tintje: we hebben hier met een volwassen toekomstig vorstin te maken!

RVD – Frank Ruiter

De prinses poseert in twee verschillende jurken tot over de knie (wat het ook weer een tikje statiger maakt natuurlijk, al zien we haar vaker in het lang). Het team van Modekoningin Máxima wist razendsnel te achterhalen welke merken Amalia draagt op haar verjaardagsportretten. De rode jurk is van MaxMara (voor 569 euro is-ie van jou). Met haar sieraden, een goudkleurige ketting en set oorbellen van het ethische merk See Me steunt prinses Amalia een goed doel. Alle stukken van het fair trade label zijn namelijk gemaakt door vrouwen die slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Green & gold

De tweede reeks foto's kan zó in een koninklijke portrettengalerij. Door de licht inval komen niet alleen Amalia's mooie blonde lokken, maar ook de gouden accenten in haar jurk mooi naar voren.

RVD – Frank Ruiter

De jurk is van een Nederlands merk, LaDress (hier shop je hem voor 259 euro), en Amalia combineert hem met een lief initialenkettinkje.

RVD – Frank Ruiter

Amalia viert haar belangrijke verjaardag niet groots vandaag, maar morgen staat er meteen een spannende eerste taak als volwassen prinses op de planning. Als vuurdoop mag de kroonprinses namelijk een toespraak geven op livetelevisie, nadat ze binnengeleid is bij de Raad van State. We kunnen ons leukere verjaardagscadeaus voorstellen, al zijn die er gelukkig ook voor de prinses. Zo is er speciaal voor haar een 24-karaats (!) gouden postzegel à 50 euro ontworpen. Er zijn er maar 750 van gemaakt, dus wees er snel bij als je nog een peperdure kerstkaart wilt sturen dit jaar. Of een verjaardagskaartje naar de prinses.

Bron: Modekoningin Máxima, HLN | Beeld: RVD – Frank Ruiter

Laatste nieuws

Zie ook