Feitje: Kate Middleton heeft blijkbaar een beroemde voorouder

Wie had dat gedacht!

Lees ook

Kate Middleton mag zichzelf een echte beroemdheid noemen. Als hertogin van Cambridge heeft ze immers een belangrijke functie. En dat heeft ze blijkbaar niet van een vreemde, want een van haar voorouders bleek jaren geleden ook al een prominente rol te vervullen.

Familieverleden

Toen Kate en William in 2011 in het huwelijksbootje stapten wilden veel mensen weten met wie hun prins nou eigenlijk in zee ging. Wie was Kate? En was ze echt een ‘gewone burger’? Experts doken al gauw in het familieverleden van Kate en kwamen toen tot een opmerkelijke conclusie.

President van Amerika

Uit het zogeheten onderzoek van de New England Historic Genealogical Society bleek namelijk dat Kate, oftewel Catherine Middleton, een familieband met de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, deelt.

 

George Washington, beeld: Brunopress

De hertogin is dus ergens verre familie van de eerste Amerikaanse president ooit. Hij zou in principe Kate’s neef in de achtste graad zijn en verwant via gemeenschappelijke voorouder Sir William Cascoigne.

Celebs

Naast George Washington vonden de experts nog een hele reeks bekende personen waarmee Kate verwant blijkt te zijn. Uit onderzoek van Ancestry.com bleek bijvoorbeeld dat de hertogin ook een band heeft met zussen/actrices Dakota Fanning en Elle Fanning, en dat zij allemaal verwant zijn aan koning Edward I (die leefde in de veertiende eeuw, maar toch, het blijft een koninklijke connectie!).

En of dat nog niet genoeg celebrity’s in de familie zijn, deelt Kate ook een voorouder met regisseur Guy Ritchie én zijn Kate en de ex-man van Madonna neven in de zesde graad. Dat moet een behoorlijke familie-stamboom zijn!

Bron: Parismatch.com, Cheatsheet | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook