Prinses Beatrix is hersteld van coronabesmetting en mag uit zelfisolatie

'Prinses Beatrix dankt iedereen hartelijk voor de vele blijken van betrokkenheid'

Lees ook

Goed nieuws voor prinses Beatrix! De voormalig koningin van Nederland is klachtenvrij en herstel van het coronavirus, ze mag daarom weer uit zelfisolatie.

Corona

Ook royals ontkomen er niet aan: afgelopen week was prinses Beatrix geveld door het coronavirus. Gelukkig ging het om milde klachten en maakte de voormalig koningin het verder goed. Koning Willem-Alexander liet eerder al weten dat er “niks aan de hand was” met zijn moeder. Volgens hem ging het “helemaal top” met de prinses. Gelukkig maar!

Nadat een positieve coronatest vertelde dat Beatrix corona had, is de prinses in quarantaine gegaan en heeft ze zich aan alle regels gehouden die daarbij horen. Inmiddels heeft ze de zelfisolatie verlaten, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdag bekendgemaakt. De prinses is weer helemaal klachtenvrij en hersteld van corona. “Prinses Beatrix dankt iedereen hartelijk voor de vele blijken van betrokkenheid”, aldus de RVD.

Werkbezoek

De afgelopen jaren heeft prinses Beatrix zich aan alle coronamaatregelen gehouden. Zo feliciteerde ze koning Willem-Alexander op zijn verjaardag via een videoverbinding en zagen we haar amper in het openbaar (en altijd mét QR-code). Onlangs stond er na een lange tijd weer een werktripje op de planning, naar zonnig Curaçao, waarbij de prinses niet altijd anderhalve meter afstand hield. Na haar werkbezoek aan Curaçao kreeg prinses Beatrix milde verkoudheidsklachten, waarop ze zich heeft laten testen. Helaas bleek die uitslag positief te zijn.

Dat Beatrix op Curaçao niet altijd afstand hield, heeft dit keer negatief (of eigenlijk positief) uitgepakt. “Aan het begin van haar bezoek wilde ze de afstand echt wel bewaren”, zei royaltyreporter Annemarie de Kunder bij RTL Boulevard. “Ze wilden een bubbel creëren met de hofhouding en het personeel. Daarbuiten heb je nog een ring van beveiliging, die moeten de fans buiten die anderhalve meter houden. Maar je ziet wel dat gaandeweg de regels vervagen.” Gelukkig is de prinses er met milde klachten vanaf gekomen!

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook