Dit zijn de best geklede royals van 2021

Van prinsesje Gabriella van Monaco tot onze fashion queen Máxima.

Na een lange tijd van lege agenda’s en videobelletjes keerden de royals in 2021 weer terug op rode lopers, bij staatsbanketten en tijdens fancy feestjes. Tijd om alles uit de kast te halen op modegebied!

Het Britse tijdschrift Tatler benoemde maar liefst twintig royals tot ‘de best geklede’ van 2021. Wij zetten onze zeven favorieten op een rijtje, van Máxima’s tiaramoment tot een lieflijke koninklijke bruid.

1. De tiara is terug!

Koningin Máxima en koningin Willem-Alexander tijdens het staatsbezoek aan Duitsland, juli 2021. Beeld: BrunoPress

Volgens Tatler, het prestigieuze lijfblad van de Britse high society, is dit een van koningin Máxima’s best modemomenten van 2021. Na maanden zonder glamourous koninklijke evenementen was daar het staatsbezoek van de Oranjes aan Duitsland en keerde de tiara na lange afwezigheid weer terug op het royal toneel. Diamanten én roze én goud: natuurlijk zijn wij ook fan. De Stuart-diadeem en de eerder gedragen japon van Jan Taminiau vormen samen een elegant geheel, maar door de blote schouder én blote tenen toch zomers en niet te serieus.

2. Mini-Dior

Prinses Gabriella bij de viering van de Heilige Devota, januari 2021. Beeld: BrunoPress

Aan het begin van wat een roerig jaar zou worden voor de royals van Monaco zette Gabriella zichzelf op de kaart als een echte modeprinses, inclusief een zilveren mini Dior-tas waar menig 6-jarige jaloers van zou worden (en toegegeven, wij ook).

3. Daar komt de bruid

Flora Ogilvy en Timothy Vesterberg, september 2021. Beeld: BrunoPress

De trouwjapon van Flora Ogilvy wordt door Tatler bestempeld als de mooiste koninklijke bruidslook van het jaar, en wij blikken er ook graag op terug. Een klassieke jurk met kanten mouwen die ons aan Kate Middletons bruidsjapon doet denken, een verliefde glimlach en een tiara van haar grootmoeder prinses Alexandra, een volle nicht van Queen Elizabeth.

4. De fleurige doop van prins Julian

De doop van prinsje Julian, augustus 2021. Beeld: BrunoPress

Een andere heugelijke royal gebeurtenis dit jaar was de geboorte en de doop van het jongste Zweedse prinsje, Julian. Prinses Sofia, de moeder van de kleine prins, straalde in haar zwierige Etro-jurk en opvallende haarband. Parels en broche maken het plaatje af: het voormalige lingeriemodel is getransformeerd tot een stijlvolle royal mom.


5. Kate gaat voor goud

Kate bij de première van No Time To Die, september 2021. Beeld: BrunoPress

Aan de hertogin van Cambridge de taak om wat meer glamour te geven aan het Britse koningshuis. Mission accomplished. Over de gouden glitterjapon van Jenny Peckham die Kate bij de première van Bond-film No Time To Die droeg, raken we niet uitgesproken. En dan was de geweldige jurk ook nog eens een knipoog naar haar wijlen schoonmoeder prinses Diana.

6. Fluweelzachte fashion

Prins William bij de Earthshot Awards, oktober 2021. Beeld: BrunoPress

Er is maar één prins die het lijstje van best dressed royals haalt, en dat is William. En dan vooral omdat hij een keer met iets anders kwam aanzetten dan een zwart of donkerblauw pak met stropdas. De hertog van Cambridge koos bij de uitreiking van zijn Earthshot Awards voor een groen, fluwelen jasje met turtleneck. Een welkome, chique afwisseling binnen de royal menswear.

7. Beauty Beatrice

Beatrice Borromeo en prinses Alexandra van Hannover, november 2021. Beeld: BrunoPress

Eerder dit jaar werd ze verkozen tot de meest stijlvolle royal du moment: Beatrice Borromeo. Of ze echt een royal is valt te betwisten – Beatrice is de vrouw van Pierre Casiraghi, de zoon van prinses Caroline van Monaco –, maar stijlvol is ze zeker. De Italiaanse journaliste (links op de foto) is een ster in het oproepen van de klassieke Mediterrane glamour, met eenvoudige looks die toch tot in de puntjes uitgedacht zijn. Tijdens de Nationale Feestdag van Monaco is de concurrentie hoog op modegebied, maar Beatrice trekt keer op keer de aandacht, ook dit jaar met een top-tot-teen Dior-look.

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws