De lichaamstaal van Harry en Meghan onder de loep: ‘Zeer zeker verliefd’

Dit is wat hun gezichtsuitdrukkingen en aanrakingen zeggen over hun relatie.

De relatie van de hertog en hertogin van Sussex staat vaak in de schijnwerpers. Love them or hate them: je ziet geregeld foto’s van hen voorbijkomen in het nieuws. Vaak houden ze elkaars hand vast of kijken ze elkaar diep in de ogen. Wat zegt hun lichaamstaal over (het verloop van) hun relatie? Een expert zocht het uit.

Grondige analyse

Wat zich in een relatie achter gesloten deuren afspeelt, kunnen we nooit weten. In het geval van Harry en Meghan zijn er echter behoorlijk wat openbare verschijningen waarop mensen hun aannames kunnen baseren. Al sinds het prille begin van hun relatie trekken fans en vijanden van de Royal Family conclusies over de relatie van de prins en de Hollywood-ster. Inbaal Honingman, astrologe en lichaamstaalexpert, pakt dat uiterst serieus aan. Ze analyseert foto’s van de Sussexjes en deelt maar al te graag haar bevindingen.

Veel affectie

Honingman begint met goed nieuws: Harry en Meghan laten in het openbaar veel affectie zien, wat veelzeggend is. “Ze zijn zeer zeker verliefd,” vertelt ze aan Express. De affectie is een gevolg van hun nog vrij verse huwelijk, maar bij veel andere pasgetrouwde stellen blijkt het soms geacteerd te zijn. Dat is bij hen niet zo. “Ze zijn nog maar een paar jaar getrouwd en zitten nog in de fase waarin ze kinderen krijgen. Dat is een erg liefdevolle fase in een relatie. De momenten waarop ze elkaar hand vasthouden, knuffelen, op elkaar leunen of een andere vorm van affectie laten zien, zijn allemaal echt. Er wordt niet geacteerd omdat er toevallig camera’s in de buurt zijn”, aldus Honingman.

Gezichtsuitdrukkingen

Naast een algemene analyse heeft Honingman ook gekeken naar specifieke uitingen van lichaamstaal. “Ze kijken elkaar daadwerkelijk aan met hun ogen. Ze verhouden zich tot elkaar op een net niet volledig synchrone manier. Dat betekent dat ze vaak kibbelen, maar het ook meteen weer goedmaken.” Hoe zit het met hun gezichtsuitdrukkingen? “Die zijn altijd ‘compleet’. Dat wil zeggen: als ze lachen met hun mond, lachen hun ogen mee. Als ze een serieus gezicht opzetten, fronsen ze ook hun wenkbrauwen. Bovendien zijn hun gezichtsuitdrukkingen altijd echt. Harry en Meghan kennen elkaar erg goed, maar zijn niet volledig in elkaar opgegaan.”

Dit alles duidt volgens Honingman op een gezonde, gelukkige relatie. “Het loopt niet altijd allemaal even lekker, maar ze zijn allebei oud genoeg om te weten dat er voor elk probleem een oplossing is. Ze weten ook dat elke ruzie kan worden bijgelegd met liefde en medeleven.”

Leeuw en Maagd

Hoe zit het met de sterrenbeelden van het stel en de verhouding daartussen? Als astrologe heeft Honingman daar natuurlijk ook naar gekeken. “Een emotionele Leeuw (Meghan) die leunt op een stabiele Maagd (Harry) is precies wat je zou verwachten van mensen met die sterrenbeelden”, zegt ze. Er is dus geen twijfel over mogelijk: Harry en Meghan zijn gemaakt voor elkaar.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws