Royal fashiontrend: felgekleurde broekpakken

Wij zijn fan!

Lees ook

Vorig jaar zagen we een hoop celebs in broekpakken stralen en ook de winkels hingen vol met deze stylish look. Dat het broekpak weer helemaal terug van weggeweest is, zagen we vorig jaar al bij koningin Máxima, maar ook koningin Mathilde geeft de outfit nu koninklijke goedkeuring.

Máxima

Al lange tijd ontkwamen we niet aan de modieuze broekpakken. Mode-icoon Blake Lively draagt niets liever en ook op catwalks waren ze niet weg te denken. Ook in de royal kledingkast zijn de opvallende pakken favoriet. Eind vorig jaar zagen we Máxima nog in een feloranje pak bij een gesprek met minister Naledi Pandor in Huis ten Bosch.

Maxima
Maxima afgelopen november in Paleis Huis ten Bosch. Beeld: Brunopress.

November 2021 was overigens niet de eerste keer dat we Máxima in een knallend broekpak zagen schitteren. In juni 2020 verscheen ze ook al in het geel. Toen stapte ze gewoon op de fiets naar het kunstmuseum in Den Haag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Naast geel zagen we Máxima ook al eens in een roze broekpak in 2020, tijdens de online bekendmaking van de winnaars van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds.

Maxima
Koningin Maxima tijdens de online bekendmaking van de winnaars van de Appeltjes van Oranje van het Oranje Fonds. Beeld: BrunoPress

Mathilde

Ook in België zijn ze dol op de trend. Koningin Mathilde droeg namelijk een soortgelijk geel pak op een nieuwe foto die het Belgische koninklijk huis op Instagram deelt. Voor de dag van het Onderwijs trok Mathilde haar vrolijkste outfit uit de kast. En we kunnen zeker stellen dat Mathilde het zonnetje in huis is!

Felle kleuren

Dat felle kleuren een must zijn in de royal garderobe, weet Queen Elizabeth als geen ander (al houdt zij het natuurlijk liever bij een mantelpak). Gravin Sophie, de schoondochter van de Queen, legt uit waarom: “Vergeet niet dat wanneer de koningin ergens opduikt, de menigte twee, drie, vier, tien, vijftien meter dik is. Iemand moet kunnen zeggen dat hij een stukje van de hoed van de koningin heeft gezien toen ze voorbijkwam. Ze moet opvallen zodat mensen kunnen zeggen ‘Ik heb de koningin gezien!'”

Bron: Royalty online | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook