Sainte Dévote: Prinses Caroline valt in voor prinses Charlene

En weer steelt prinsesje Gabriella de show!

De terugkeer van prinses Charlene naar Monaco houdt de gemoederen nog altijd bezig. De belangrijke feestdag Sainte Dévote leek veel royaltykenners een goed moment voor haar rentree. De feestelijkheden zijn inmiddels in volle gang, maar van Charlene geen spoor. Wie we wel zien? First Lady Caroline en de altijd enthousiaste prinses Gabriella.

Sainte Dévote

Op 26 en 27 januari, de dagen na Charlenes verjaardag, viert Monaco de dag van beschermheilige Sainte Dévote. Een belangrijke dag voor het landje en voor Charlene, maar dit jaar is ze er voor het eerst in haar prinsessencarrière niet bij. Woensdagavond was het wederom prinses Caroline, de oudere zus van prins Albert, die ‘inviel’ als First Lady van Monaco en oppas van de kinderen.

Albert, Caroline, Gabriella en Jacques. Beeld: BrunoPress

Onderdeel van de viering is het in brand steken van een vissersboot. De eer was aan de 7-jarige tweeling Jacques en Gabriella om het schip aan te steken, terwijl tante Caroline de boel in de gaten hield.

Beeld: BrunoPress

Naast een vlammende vissersboot was het vooral prinsesje Gabriella die opnieuw de aandacht trok. Vorig jaar stal ze de show als ware fashionista met een eigen Dior-tas, dit jaar was ze vooral het middelpunt van de aandacht door haar zusterlijke liefde.

Gabriella wordt door haar ouders wel omschreven als een ‘wildebras’ en een ‘wervelwind’, terwijl Jacques als de rust zelve bekendstaat. Dus drie keer raden wie aan wiens nek gaat hangen tijdens een uiterst serieuze ceremonie…

Beeld: BrunoPress

Al toont prinsje Jacques zich ook graag als beschermende broer. Schatten zijn het toch!

Beeld: BrunoPress

27 januari

Donderdag vindt een kerkdienst plaats ter ere van de Heilige Devota, waarbij om bescherming van het prinsdom en de prinselijke familie wordt gevraagd. Vorig jaar was dit het laatste openbare evenement waarbij prinses Charlene werd gezien voordat ze naar Zuid-Afrika vertrok, ziek werd en nog maandenlang zou moeten herstellen.

Prins Albert en prinses Charlene, Sainte Dévote 2021. Beeld: BrunoPress

Het paleis van Monaco liet rond Kerstmis weten dat het nog ‘enkele maanden’ kan duren voordat Charlene volledig hersteld is, maar dat de prinses zodra het weer kan in het openbaar zal verschijnen om tijd door te brengen met de inwoners van het kleine landje aan de Middellandse Zee. Het duurt echter nog even voordat er weer een feestdag (en dus een mogelijke terugkeer) op de planning staat. Only time will tell!

Bron: Paris Match | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws