‘De lange afwezigheid van prinses Charlene heeft één voordeel voor prins Albert’

Natuurlijk wordt prinses Charlene gemist, maar volgens een paleisbron is haar lange afwezigheid niet alleen maar nadelig.

Prinses Charlene wordt al maandenlang gemist in het paleis van Monaco. Haar lange afwezigheid is de aanleiding voor tientallen geruchten, maar veel mensen leven vooral mee met tweeling Jacques en Gabriella, die hun moeder nu nog maar zelden zien. Al heeft het gemis van Charlene ook een voordeel voor prins Albert en zijn kinderen, meent een royal source.

Albert en zijn kinderen

Onlangs deelde Alberts oudste dochter Jazmin een zeldzaam kiekje, waarop ze te zien is met haar halfbroer Alexandre, halfzusje Gabriella en halfbroertje Jacques. Het was voor het eerst dat we alle kinderen van Albert bij elkaar zagen: zowel de royal twins die hij met prinses Charlene kreeg, als de twee buitenechtelijke kinderen uit eerdere relaties. Afgelopen jaar hebben de vier elkaar beter leren kennen, meent een ‘koninklijke bron’ van Woman’s Day. En dat is júist dankzij het ontbreken van Charlene.

‘Perfecte gelegenheid’

Jazmin (29), de dochter die prins Albert kreeg met de Amerikaanse Tamara Rotolo, woont in New York; zoon Alexandre (18) uit een relatie met Nicole Coste, woont in Londen. Jazmin en Alexandre zouden geen bijzonder hechte band hebben met hun broertje prins Jacques en zusje prinses Gabriella in Monaco, onder andere door de lange afstand en het grote leeftijdsverschil. Maar ook omdat prinses Charlene de twee oudste kinderen van haar echtgenoot liever niet over de vloer heeft, meent de bron.

“Hoewel Albert bekendstaat als een playboy prince, is hij een liefhebbende vader voor al zijn vier kinderen en is hij een echte rots in de branding voor de tweeling nu hun moeder aan het herstellen is”, aldus de royal source. “Hij denkt dat dit de perfecte gelegenheid is om de oudste twee kinderen een band op te laten bouwen met de tweeling en hen iets te geven om zich op te richten.”

Jazmin en Albert
Jazmin en Albert. Beeld: BrunoPress

Geen steun

Deze bron zou een bekende zijn van Jazmin en noemt de situatie van Charlene ‘verdrietig’. Maar echt goed komt de prinses er verder niet vanaf. “Albert laat zijn andere kinderen vaak op bezoek komen, maar Charlene heeft daar nooit echt achter gestaan. Ze vindt het maar niks dat hij nog steeds contact heeft met hun families en zij wil liever dat hij zijn aandacht schenkt aan de kinderen die zijn wettelijke opvolgers zijn.”

Prins Jacques en prinses Gabriella. Beeld: BrunoPress

Daarbij zou prinses Charlene zich buitengesloten voelen als de andere kinderen op bezoek zijn. “Albert en Jazmin lijken erg op elkaar en gedragen zich soms meer als beste vrienden dan als vader en dochter. Charlene heeft het gevoel dat ze buiten hun gezellige clubje valt.”

Pijnlijke woorden

Een andere bron meent daarom dat Charlene niet te spreken is over de foto van Jazmin en Alexandre met haar tweeling. “Charlene is woedend dat deze foto is vrijgegeven. Haar kinderen met hun broer en zus lijken one big happy family, terwijl ze zelf door zo’n moeilijke tijd gaat. Ze is heel gevoelig op dit moment en vindt het erg pijnlijk.”

Vorig jaar haalde Nicole Coste, de ex van prins Albert en de moeder van Alexandre, nog flink uit naar prinses Charlene. In een interview met Paris Match vertelde ze dat haar zoon door Charlene naar de personeelsvertrekken van het paleis gestuurd werd wanneer Albert niet thuis was. “Als moeder heb ik er geen woorden voor om zulke daden te omschrijven.” Toen er vorig jaar sprake was van een vermeend derde buitenechtelijk kind, liet Charlene weten dat ze daar heus niet mee in haar maag zat. “Ik zeg Albert vaak: ‘Ik sta voor duizend procent achter je.’ Ik steun je in wat je doet, in goede en in slechte tijden”, aldus de prinses. “Hij was er ook altijd voor mij en heeft me door moeilijke tijden gesleept.'”

Bron: Now to Love, Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws