De prinses met de meeste titels viert 25e verjaardag

De jarige prinses Victoria van Hohenlohe-Langenburg heeft maar liefst 43 (!!!) titels op haar naam staan. En dat was niet goedkoop...

Van harte gefeliciteerd, prinses Victoria van Hohenlohe-Langenburg, hertogin van Medinaceli, hertogin van Alcalá de los Gazules, hertogin van Camiña, hertogin van Denia… We kunnen nog wel even doorgaan, want de royal Jarige Jet van vandaag heeft maar liefst 43 adellijke titels. Wie is deze prinses met meer graafschappen dan Instagram-volgers?

25 jaar

Vandaag mag de Spaans-Duitse prinses Victoria van Hohenlohe-Langenburg vijfentwintig kaarsjes uitblazen. Komt deze naam je niet bekend voor? Daar kijken we niet van op, want prinses Victoria blijft behoorlijk under the radar. Toch is ze binnen de aristo-wereld één van de grootste namen. Of misschien wel de grootste, want zoveel adellijke titels als Victoria heeft niemand anders.

Victoria Elisabeth is het oudste kind van de prins Marco van Hohenlohe-Langenburg. Zijn prinselijke titel had hij te danken aan zijn Duitse royal voorouders, en door zijn voorouders uit de Spaanse adel erfde hij een rits andere titels. Toen prins Marco in 2016 overleed, ging een groot deel daarvan over op zijn dochter.

Hertogin, markiezin, gravin, burggravin

Sinds 2017 is Victoria, naast prinses van Hohenlohe-Langenburg, ook hertogin van vijf hertogdommen, markiezin van zestien markgraafschappen, gravin van zeventien graafschappen en burggravin van vier burggraafschappen.

Die 43 titels heeft de twintiger niet zomaar in de schoot geworpen gekregen. Binnen de Spaanse aristocratie hangt er ook een prijskaartje aan het erven van adellijke titels, omdat er belasting over eigendomsoverdracht moet worden betaald. Die belasting bedraagt 2.726 euro per titel, wat betekent dat prinses Victoria voor deze leuke lijst al 117.218 euro heeft moeten neertellen. Je moet er wat voor over hebben om aan de aristo-top te staan!

Opvallend onopvallend

Met talloze titels en connecties all over Europe zou je misschien verwachten dat prinses Victoria een jonge jetsetter is, maar de hertogin (keer vijf) blijft juist opvallend ver weg van de schijnwerpers. Waar Victoria’s leeftijdsgenoten elke minuut van hun leven delen op Instagram, TikTok of YouTube, is de prinses zelf heel weinig in beeld. Geen openbare social media, geen foto’s tijdens feestjes van the rich & famous…Spaanse media beschrijven prinses Victoria als ‘verlegen, voorzichtig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.’ Ze woont niet in een groot landhuis, maar deelt een flat met vrienden in Madrid, en werkt bij een financieel adviesbureau. Foto’s van de prinses zijn er nauwelijks, al vonden we op Instagram wel deze tekening op basis van kiekjes die tijdens een aristo-bruiloft zijn genomen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Royalisticism (@royalisticism)

Protocol

Maar mochten we de schuchtere twintiger die toevallig talloze titels heeft tegen het lijf lopen in Madrid, hoe zit het dan met het protocol? Over de vorige recordhouder ‘meeste titels’, de in 2014 overleden hertogin van Alba, ging het gerucht dat zij zóveel titels had dat zelfs Queen Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk een kniksje voor haar zou moeten maken.

Etiquette-expert Carlos Fuente van de Camilo José Cela Universiteit in Madrid weet echter te vertellen dat prinses Victoria, ondanks haar 40+ titels, gewoon voor hogergeplaatste royals zou moeten buigen. “Er is geen hogere status dan de koning of koningin. Als de hertogin van Alba oog-in-oog zou staan met de koningin van Engeland, of van Spanje, dan zou ze een kniksje moeten maken, zoals in het verleden ook gebeurde.”

We denken dat Victoria ’t ons ook wel vergeeft als we het protocol laten voor wat het is. Van harte, prinses/hertogin/markiezin/gravin/burggravin Victoria!

Bron: Hola!, Vanitatis, El Pais | Beeld: iStock

Laatste nieuws