5 kleine aanpassingen waardoor je extra kilo’s zo verdwijnen

Het hoeft allemaal niet heel ingewikkeld te zijn.

Vandaag de dag lijkt iedereen wel druk te zijn met afvallen, sporten, diëten en een gezonde lifestyle. Er zijn dan ook duizend-en-een manieren om af te vallen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij hebben 5 kleine, simpele aanpassingen voor je leefstijl die er in no time voor kunnen zorgen dat jij wat kilo’s kwijt kunt raken. 

1. Verander je vruchtensapje

Vervang je vruchtensapje door verdunde vruchtensap of water met stukjes fruit erin. Gewone vruchtensappen bevatten namelijk van nature meer suikers en dus ook meer calorieën. Toch extra fruit binnenkrijgen? Kies dan voor een gewoon stuk fruit om te eten in plaats van de sap-variant.

2. Ga niet over je grenzen heen

Bepaal voor jezelf wanneer je vol zit, en stop dan daarvóór met eten. Als je op 80% van je normale porties stopt met eten, en je vervolgens 20 minuten wacht, zul je merken dat je een verzadigd gevoel hebt. Je lichaam heeft namelijk 20 minuten nodig om het eten een plekje te geven en het te verteren.

3. Ontbijt

Uit een onderzoek dat is gedaan bij 2000 mensen, is gebleken dat je flink wat gewicht kunt verliezen als je elke ochtend goed ontbijt. Sla dit dus niet over. Het helpt je bij een gezonde en goede start van je dag.

4. Schrap 100 calorieën per dag

Dat is het aantal calorieën van je dagelijkse handje chips of light biertje. Als je 100 calorieën per dag schrapt, schrap je er in een week dus al snel 700, wat er zomaar voor kan zorgen dat je in een jaar 5 kilo af kunt vallen. Woohoo!

5. Plan je maaltijden goed in

Het is aan te raden om als ontbijt en/of als lunch een grotere, warme maaltijd te eten en in de avond iets kleins. Je hebt je energie uit de warme maaltijd gedurende de dag namelijk veel meer nodig dan wanneer je ’s avonds op de bank zit. Daarnaast verteert je lichaam in de avond minder snel je eten, waardoor je kans hebt dat je meer aankomt dan wanneer je in de middag al een zwaardere maaltijd hebt gegeten.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws