Maakt het leven mooier

Zien: prinses Beatrice en Edo op bezoek bij prins Carl Philip en prinses Sofia

Voor hun eerste gezamenlijke werkbezoek gaan Bea & Edo de grens over!

Prinses Beatrice is al bijna twee jaar getrouwd met Edoardo Mapelli Mozzi. De twee zijn in de loop der jaren bij heel wat werkbezoeken van Beatrices koninklijke familie aanwezig geweest. Toen waren ze nog nooit met z'n tweeën bij zo'n gelegenheid. Tot gisteren, toen ze een bezoekje brachten aan de Zwoyals.

Voor het eerst met z'n tweeën

Prinses Beatrice en haar echtgenoot Edoardo zijn sinds 2018 bij elkaar. In die jaren hebben ze samen heel wat formele evenementen bijgewoond met Beatrices familie. Ze waren onder andere aanwezig bij de herdenkingsdienst van prins Philip eerder deze maand. Toch was gisteren de eerste keer dat ze met z'n tweeën, zonder andere royal familieleden, bij een evenement werden gespot. Ze reisden naar Zweden voor een bezoekje aan prins Carl Philip en prinses Sofia, die de Wereld Dyslexie Bijeenkomst openden.

Maatschappelijk betrokken

Op de Instagram-pagina van de Zweedse royals verscheen een video van het werkbezoek. Edoardo was in een donkerblauw pak gestoken en droeg een grijze stropdas, Beatrice had een zwarte bloemenjurk met polkadots uit de kast getoverd. Ze zagen er keurig uit en, niet geheel onbelangrijk, bezochten een evenement met een belangrijk maatschappelijk thema.

Royals onder elkaar! Prins Carl Philip, Edoardo, koningin Silvia, prinses Beatrice en prinses Sofia. Beeld: BrunoPress

Het doel van het evenement was om aandacht te vestigen op de liefdadigheidsinstelling Made By Dyslexia. Zij willen dat er op grote schaal een verandering plaatsvindt in de manier waarop scholen en werkplekken omgaan met dyslexie. Het thema is voor beide royal paren een herkenbaar probleem, aangezien prinses Beatrice en prins Carl Philip zelf dyslexie hebben.

Kleine stap in de goede richting

Beatrice heeft in een interview met HELLO! al eens verteld over haar ervaring met de leerstoornis. "Wat me heeft geïnspireerd om op deze manier over dyslexie te praten, is de wil om het verhaal rond de diagnose te veranderen", zei ze toen. "Zelf als ik het een diagnose noem, heb ik het idee dat het de vermogens van mensen die het hebben teniet doet. Ik denk dat het veranderen van het verhaal rondom die diagnose een kleine stap in de goede richting is. Het maakt impact en ik denk dat het iedereen kan helpen." Mooi gezegd, Beatrice!

Bron: HELLO! Magazine | Beeld: BrunoPress