Gebleekte wenkbrauwen, tiara’s en extravagante jurken op MET gala 2022

De celebs hadden goed geluisterd naar het thema 'Gilded Glamour'.

Lees ook

Gisteren was het weer de eerste maandag van mei en dat betekent maar één ding: het MET Gala 2022. In het Metropolitan Museum of Art werd de befaamde rode loper weer uitgerold en kwam menig celeb bijeen voor de nieuwe tentoonstelling ‘In America: A Lexicon of Fashion’. En dat onder het toeziende oog van Anna Wintour.

Gilded Glamour

Het thema van het MET Gala 2022 was ‘Gilded Glamour’ en dat betekent veel kostuums, bijzondere japonnen en (lees: veel) bling-bling. Dat de fashionista’s in de showbizz hier wel raad mee wisten, is ook te zien aan de foto’s op de rode loper. Waar sommige gasten het subtiel hielden met een klassieke jurk – of zelfs een jurk van Marilyn Monroe, Kim Kardashian we are looking at you! – werd er flink uitgepakt. Kijk je mee?

Groot, groter, grootst

Op het MET Gala is er altijd één onderdeel waar we steevast naar uitkijken: de bijzondere jurken. Met een thema als ‘Gilded Glamour’ verwachtte we al veel goud, robuuste kleuren en uitzonderlijke slepen, maar de celebs wisten ons toch te overtreffen. Zo droeg Blake Lively een custom Versace-jurk geïnspireerd op Art Deco-ontwerp. Voor de gelegenheid droeg ze niet een, maar twee jurken. De tweede jurk ontpopte zich midden op de rode loper, met blauwe accenten en een nog langere sleep.

MET Gala
Bron: BrunoPress

Kylie Jenner gooide het over een andere boeg, en droeg een jurk van Off White, het modelabel van de overleden ontwerper Virgil Abloh. In 2020 zouden ze samen naar het MET Gala gaan, maar werd dit toen uitgesteld. Met deze bijzondere creatie brengt ze een homage aan haar vriend.

MET Gala 2022
Bron: Brunopress

En dan is er ook nog het andere uiterste: over de top glamour. Topmodel Emily Ratajkowski haalde ook alles uit de kast, en droeg een Versace-jurk met een hoop bling. Van de uitbundige top met kleurrijke steentjes tot de gouden rok met franjes en glitters: wij zijn helemaal verliefd!

MET Gala 2022
Bron: BrunoPress

Tiara time

Wij houden van een goed tiara-moment, en bij het MET Gala was het volop genieten van al het pracht en praal. Zo zagen we Blake Lively met een subtiele tiara op haar hoofd. De tiara deed zeker niet onder aan de rest van het glimmende ensemble. MET-queen Anna Wintour ging voor een iets opvallender exemplaar, die goed paste bij haar Chaneljurk. Tja, ze is niet voor niets de ster van de avond!

Anna Wintour tiara
Bron: BrunoPress

Gebleekte wenkbrauwen

Niet alleen de outfits paste naadloos bij het thema, ook de maquillage deed mee. Of nou ja, vooral de wenkbrauwen. Sommige celebs hadden voor the event of the year een heuse make-over ondergaan en hadden hun wenkbrauwen gebleekt. Zoals Kendall Jenner, die ook nog eens bold smokey eye en lange wimpers had. Haar bruine lokken en het indrukwekkende ensemble van een doorschijnende top en zwarte poofy rok maakte het plaatje helemaal compleet.

MET Gala 2022
Bron: BrunoPress

Naast Kendall waren er meer celebs die hun wenkbrauwen lichter hadden gemaakt. Zo zagen we model Precious Lee ook met lichte wenkbrauwen, net als Maisie Williams en Glenn Close. Was er een geheime memo uitgestuurd met deze verrassende beauty trend? Wie weet zien we het volgend jaar bij alle gasten!

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook