Dit doen royals om geen slechte haardag te hebben

De royal family is groot fan van het haarnetje.

Als royal is het uit den boze om een slechte haardag te hebben. Pluizend haar, gespleten punten en uitgroei zijn not done voor de koninklijke kiekjes, laat staan als je een koningshuis representeert. Nee, het leven als een royal is niet makkelijk. En deze royals gaan wel heel ver om altijd goede lokken te hebben. 

Het perfecte knotje

Het is volgens de royal etiquettes de bedoeling dat je altijd perfect haar hebt. Dit betekent dat je kapsel gedurende de dag ongedeerd blijft en er perfect uitziet. En laten de royals daar hun eigen handige trucjes voor hebben. Zo draagt Meghan Markle haar haar altijd in een lage knot met een paar losse plukjes. Wat haarspeldjes en haarlak en je haar blijft de hele dag fantastisch zitten. Haar kapsel is dus royal proof mits ze daar de juiste kleding bij draagt. Als ze een grijze trainingsbroek draagt, wordt de zogeheten ‘messy bun‘ niet geaccepteerd.

Harper’s Bazaar Arabia legt uit hoe dit zit: “Het zou een understatement zijn om te zetten dat het rommelige knotje niet bestaat in de koninklijke wereld. Tussen het zorgvuldig gekapte haar van de koningin, de kenmerkende dagelijkse blow-out van Kate Middleton en de bouncy lokken van Camille, is koninklijk haar altijd goed in elkaar gezet.” De messy bun zou dus wel mogen, maar het is aan de Queen om te bepalen of het binnen de koninklijke etiquettes past. Wel handig als je toch een slechte haardag hebt!

slechte-haardag-Meghan-Markle
Het knotje van Meghan Markle blijft ongedeerd, zelfs tijdens een onderonsje met prins Harry. Bron: BrunoPress

Uit de kappersstoel

Kate Middleton laat haar bruine lokken juist zwieren, en ziet er altijd uit alsof ze net uit de kappersstoel komt. Niet heel raar, want volgens Us Weekly staat ze erom bekend dat ze drie keer week naar de kapper gaat om haar haar te föhnen zodat het er perfect en gepolijst uitziet. Wij zijn dan vooral benieuwd hoe ze slaapt zonder haar bruine lokken te verpesten: rechtop of met een satijnen kussensloop? Volgens Marie Claire Australia is de royal family groot fan van het haarnetje, en dragen ze die dus altijd tijdens het slapen. Daarnaast hebben ze altijd een busje haarlak binnen handbereik om elke lok weer te temmen. 

Slechte haardag Kate Middleton
Het perfecte haar van de Duchess. Bron: BrunoPress

Kortom, het geheim van perfecte kapsels zit ‘m in heel vaak föhnen, haarlak en een haarnetje. Heb je dan toch een slechte haardag? Dan is het lage knotje á la Meghan Markle een goed alternatief.

Bron: The List | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws