Beauty rules: aan deze 6 regels moeten de royals zich altijd houden

Er is nog altijd een draaiboek voor royal make-up.

Hoewel het dragen van rode lipstick onder royals steeds normaler lijkt te worden, zijn er nog steeds wel een aantal regels waar ze zich aan dienen te houden.

1. Gij zult niet publiekelijk uw make-up bijwerken

Je mag dus niet in het openbaar je make-up bijwerken, en jezelf even excuseren om naar het toilet te gaan is er ook niet bij. Dat betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat je make-up de hele dag flawless is. Dit vraagt om setting spray per liter.

2. Een korte, goede manicure is essentieel

Dat betekent geen stiletto-nagels voor de Queen en andere leden van de koninklijke familie. Ook qua kleur zijn er niet veel opties. Eenvoudige, neutrale lakjes zijn the way to go. Of helemaal niets, dat mag ook. Als het er maar netjes uitziet.

3. Messy buns?

Dit zal niet als een verrassing komen, maar een messy bun of een bad hair day is niet oké. Als je een royal bent, in ieder geval. Opgestoken haren zijn prima, als de boel maar netjes gestyled is. Dat betekent ook dat elastiekjes, speldjes en andere materialen niet zichtbaar mogen zijn.

mary-make-up
Prinses Mary van Denemarken ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Beeld: BrunoPress.

4. Geen Kim K-contour

Kim Kardashian mag dan wel de queen of contouring zijn, bij de royals komt deze make-up methode er niet in. Of op. Kroonprinses Victoria van Zweden mag haar jukbeenderen zelfs helemaal niet aanzetten met een beetje make-up. Over het algemeen geldt voor de royals dat ze hun make-up een beetje neutraal moeten houden. Een beetje blush is prima om je gezicht wat extra kleur te geven, maar veel wilder dan dat wordt het niet.

5. Of smokey eyes

Om dezelfde reden zijn smokey eyes en andere avontuurlijke uitspattingen op het gebied van oogschaduw ook niet toegestaan.

6. Regelmatig naar de kapper

Hoe ze het in de coronatijd gedaan hebben, weten we niet, maar het is gebruikelijk om als royal met enige regelmaat in de kappersstoel plaats te nemen. Kate Middleton gaat meerdere malen per week naar de kapper voor een blow-out en haar haren worden om de paar maanden geknipt. Alles voor een look die altijd fris en gezond is!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws