Huh? Hoort parfum eigenlijk in de koelkast?

Da's pas echt een frisse geur.

Lees ook

Tassen zijn enig, juwelen genieten we van, en een goed stel pumps zijn vaste prik. Maar niets is zo’n heerlijk accessoire als je favoriete geur. Maarre: waar pronkt jouw parfumcollectie? Op een plankje in de badkamer? Dan heeft perfume queen Mona Kattan een dringend advies voor je.

Koude en donkere plek

“Je kunt je parfum het beste op een heel donker en koude plek bewaren”, beaamt Mona Kattan, founder van het label Kayali Fragrance, in een interview met Marie Claire. Je zou een parfum daarom best in je koelkast kunnen bewaren, maar Mona gooit het zelf over een andere boeg. “True story, ik heb al mijn geuren verplaatst naar mijn kelder, waar het heel, heel erg koud en donker is.”

De parfumexpert vervolgt dat een koude en donkere plek bijdraagt aan de levensduur van parfum, “want wanneer er warmte en direct zonlicht op de geur komt, wordt de levensduur onmiddellijk verkort. Dus het op een donkere en koude plek bewaren is het allerbeste.”

Link tool: post not found

Parfumfout

Zolang je je parfum dus niet op een warme of lichte plek bewaart, kun je eigenlijk niet de mist ingaan met je parfum. Wél is er iets anders wat je fout kunt doen wanneer het op parfum dragen aankomt, zo stelt Mona. “De grootste fout die je kunt maken is parfum voor een ander dragen. Je zou parfum alleen maar voor jezelf moeten opdoen, want dan voel je je het beste.”

“De beste tijd om je parfum op te doen, is eigenlijk voordat je naar bed gaat”, vindt Mona. “Of zodra je opstaat, ook als je niemand gaat zien. Gebruik parfum als een hulpmiddel om je echt op je best te laten voelen. Draag het echt voor jezelf.”

Parfum layering

Sinds enkele jaren is perfume layering in z’n opmars. Hierbij brengen mensen meerdere parfums over elkaar heen aan om zo hun eigen scent te creëren. Hoewel het nu pas echt aan populariteit wint, is het iets wat de queen of perfume al langere tijd deed. “Ik ben zo blij dat perfume layering eindelijk een ding is. Ik probeer mensen al sinds de early zeroes over te halen om het te doen. Mensen dachten destijds dat ik gek was, maar mensen beseffen zich nu dat een parfum nog mooier en complexer wordt des te meer laagjes je aanbrengt.”

Het mooie aan deze trend is dat het heel persoonlijk is. “Er zijn geen don’ts op dit gebied.” Mona raadt dan ook aan om zoveel te experimenteren als je zelf wilt. “Je vindt dan een combinatie die voor jou werkt. Ik geloof erin dat je er niet te veel over moet nadenken. Het laatste waar we ons druk over moeten maken, is ons parfum. Dus heb er gewoon plezier mee. Experimenteer, heb plezier en blijf mixen tot je een geur vindt die jij heerlijk vindt!”

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook