Happy Pride: Cher slaat handen ineen met Versace voor speciale collectie

Chersace is een feit!

Lees ook

Mocht je het gemist hebben: in de U-S of A staat juni in het teken van Pride. Door het hele land zijn parades en evenementen, en ook meren en bedrijven haken deze maand met regenboogkleurige logo’s in op het LGBTQ-event. Nu komt daar een wel heel bijzonder regenboogmerkje bij: Chersace!

Cher en Donatella

Yes: diva’s Cher en Donatella hebben de handen ineengeslagen voor een mini-collectie rond Pride. Zo prijken er nu op de site van Versace drie bijzondere pride-items met een groot CHERSACE-logo.

Diva’s

De aankondiging van de samenwerking gebeurde natuurlijk ook in stijl. In een video op het Instagram-account van Versace zien we een bedazzled beker staan naast een laptop waar Jake Bongiovi (juist ja, zoon van) als nieuwslezer het blijde nieuws verkondigt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Versace (@versace)

“Twee icons, gelijk in diva energy, gedurende Pride-maand, waar we the scene vieren, van lange vriendschap naar nieuwe liefde en unity, waar CHER en VERSACE samenkomen tot CHERSACE!”

Mini-collectie

De Chersace-items zijn een kleine capsule collection binnen het grotere aanbod van Versace. Helaas geen volledige runway-collectie in Pride-thema dus, maar goed. We kunnen blijven dromen, natuurlijk. In totaal zijn er drie items beschikbaar binnen de collectie: een t-shirt, een stel sokken en een pet.

Alle drie de items zijn voorzien van het bekende Medusa-logo van het modehuis, maar dan wel in regenboogkleuren. Zo showt Cher op haar eigen Instagram al het t-shirt dat voorzien is van het design in glinsterende steentjes. Ook zijn op alle drie de items de geprinte handtekeningen van Cher én Donatella terug te vinden. Zelf ook een stuk Chersace-pride op de kop tikken? Dat gaat wel wat kosten: zo is het t-shirt €300, kosten de sokken €80 en tel je €290 neer voor de pet. Maar goed, dan heb je ook wat. Bovendien komt dit geld ook nog eens goed terecht!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cher (@cher)

Goed doel

De samenwerking is een flinke verrassing, maar komt tegelijkertijd niet helemaal onverwacht. Zo is Cher natuurlijk één van de grootste iconen binnen de queer community, en zet ook Donatella Versace zich al jaren in voor de LGBTQ-gemeenschap.

De opbrengst van de collectie gaat dan ook naar Gender Spectrum, een organisatie die zich inzet om een ‘gender-inclusieve wereld te creëren voor de jeugd’. Kortom: glam, luxe, pride én het goede doel steunen? Love it!

Bron: Versace.com, Instagram @versace | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook