Zo bereid je je voor op een zorgeloze vakantie

Lees ook

Kun je ook niet meer wachten om lekker naar de zon te reizen? Of staat er een weekje wintersport op de planning? Anno 2022 betekent dat dat je in ieder geval altijd even moet checken wat de actuele regels omtrent reizen naar het buitenland zijn.

Na een paar jaar corona is het niet zo vreemd dat je eraan toe bent om even goed vakantie vieren. Dat doe je natuurlijk wel het liefst zonder zorgen en stress; juist nu! Daarom hebben we een aantal onmisbare tips voor je verzameld waarmee je je kunt voorbereiden op een vakantie zonder zorgen.

Maak je auto op tijd vakantieproof voor een fijne reis

Autovakanties blijven onverminderd populair. Misschien weet je het nog wel van vroeger toen je met je ouders met de auto naar Frankrijk of Oostenrijk ging. Grote kans dat je ouders vlak voor vertrek hartstikke chagrijnig waren omdat er nog van alles geregeld en ingepakt moest worden. Onze tip? Vermijd die stress door, als het even kan, op tijd te beginnen met het vakantieproof maken van je auto. Haal je auto volledig leeg, maak de binnenkant en buitenkant schoon en zorg voor voldoende ruimte voor alle bagage. Heb je extra ruimte nodig? Een dakkoffer skibox maakt al je vakantiedromen waar wanneer het gaat om extra opbergruimte voor tassen, persoonlijke spullen, wintersportartikelen en meer. Daarmee blijft je auto onderweg ook een stuk netter, wat ideaal is.

Verzamel alle documenten en telefoonnummers in één map

Of je nu met de auto op vakantie gaat of wanneer je een lange vliegreis maakt, het is altijd aan te raden om een map mee te hebben met alle documenten (zoals reisgegevens, tickets en bewijs van autohuur). Dit hoeft niet eens een grote of dikke map te zijn en je kunt zo’n mapje gewoon opbergen in je rugzak of koffer. Check ver vooraf vooral nog even tot wanneer je identiteitskaart of paspoort geldig is, zodat je nog op tijd een nieuw exemplaar kunt regelen als dat nodig is. Verzamel in die map ook belangrijke telefoonnummers die je eventueel nodig kunt hebben op vakantie. Denk aan de telefoonnummers die handig zijn wanneer je je bankpas moet blokkeren of wanneer je pech onderweg krijgt. Sla ook het telefoonnummer van het verblijf waar je geboekt hebt op en neem wat belangrijke telefoonnummers van thuis mee.

Maak kaarten offline in Google Maps

Een ander punt waar veel mensen niet aan denken en wat nogal wat ongemak kan veroorzaken tijdens een citytrip of een zonvakantie is het downloaden van de kaarten van je bestemming in Google Maps. Gelukkig hebben we op steeds meer plekken toegang tot internet via je smartphone, maar wanneer je buiten Europa op vakantie gaat kun je hier niet van profiteren. Ook is het internet in Europa niet zonder limiet. Vergeet daarom niet om voor vertrek al een paar kaarten te downloaden (op offline zetten) in je app van Google Maps. Daarmee kun je op plaats van bestemming namelijk gewoon gebruik maken van die kaarten, waardoor je eenvoudig door een stad kunt navigeren. Dat maakt zo’n citytrip of weekje weg toch net iets zorgelozer dan wanneer je daar ontdekt dat je niets op kunt zoeken.

Social media apps verwijderen van je smartphone

Wil je optimaal genieten van een welverdiende vakantie dan kan het tot slot nog wel eens helpen om de social media apps van je smartphone te verwijderen. Hoewel het voor veel mensen ontspannend werkt om de laatste roddels over showbizz en celebrity bij te houden, kan het er ook juist voor zorgen dat je je een beetje opgejaagd voelt. Af en toe een fotootje delen van een dag aan zee kan zeker geen kwaad, maar het móeten lezen van alle berichten die op een dag voorbijkomen? Dat kan ook na de vakantie gewoon weer. Focus je deze vakantie op totale ontspanning door op tijd en goed voorbereid te zijn.

Tactisch je koffer inpakken: niet vouwen, maar rollen

Nog zoiets wat ontzettend handig is en wat je wat stress kan besparen: pak tactisch je koffer in. De meeste mensen willen op vakantie nog wel iets kopen, dus zorg ervoor dat je een beetje ruimte overhoudt in je bagage. Heb je het idee dat dat écht niet gaat lukken, omdat dat ene jurkje en die ene schoenen echt mee moeten? Geen zorgen: door je kleding te rollen in plaats van te vouwen bespaar je al veel ruimte in je koffer. Op die manier kun je je bagage namelijk veel handiger indelen. Zelfs sokken, onderbroeken en panty’s nemen minder ruimte in wanneer je ze even oprolt. En psst… extra mooi meegenomen is het feit dat je kleding op deze wijze veel minder snel kreukt dan wanneer je je kleding vouwt. 

Beeld: Unsplash – Dit artikel is een samenwerking.

Laatste nieuws

Zie ook