Dít is hoe de partner van Jochem Myjer eruitziet

Wie is de vrouw die hij zijn 'leidinggevende' noemt?

Jochem Myjer is de altijd vrolijke stuiterbal. Met zijn unieke humor en energieke verschijning is hij een populair cabaretier geworden die altijd voor uitverkochte zalen staat. Maar wie is de partner van de ADHD-cabaretier en kan zij hem rustig houden?

Kinderboekenschrijver

Jochem Myjer is naast cabaretier ook succesvol kinderboekenauteur. In juni kondigde hij aan dat het derde deel van De Gorgels ook het laatste deel zal zijn. Het boek gaat De Gorgels en de laatste kans heten en komt in november uit. Het eerste deel van de boekenreeks was zo succesvol dat het een jaar lang onafgebroken stond in de bestsellerlijst.

Theatermaken

Jochem wil al van kinds af aan komiek worden, maar desondanks kiest hij ervoor om Biologie te gaan studeren in Groningen. In 1997 doet hij onverhoopt toch mee aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Met zijn twintig jaar wint hij daar de eerste prijs met de korte voorstelling Geen Gemyjer. Dit doet hem zo goed, dat hij stopt met zijn studie en zich volledig richt op theater maken. Een jaar later staat hij met zijn eerste avondvullende programma Gegabber in theaters door heel het land.

Emotionele periode

In 2011 kreeg de komiek te maken met een ruggenmergtumor. Deze bleek uiteindelijk goedaardig te zijn, maar er was wel een uiterst zware operatie voor nodig om de tumor te verwijderen. Na de operatie heeft Jochem erg lang moeten herstellen, zowel in als uit het ziekenhuis. Pas na acht maanden keerde hij terug op het podium. In 2016 blikt hier hierop terug in College Tour, samen met zijn vrouw. Hij gaf aan dat hij in die periode alleen maar terug wilde naar zijn vrouw en kinderen. Bij het aanhoren van het heftige betoog hield ook zijn vrouw het niet droog.

Zangeres

Marloes Nova en Jochem zijn sinds 2006 samen. Marloes is zelf ook niet een onbekende van het podium: ze is zangeres, danseres en DJ. Samen met DJ Ronald Molendijk verzorgde zij de After Party voor twee uitverkochte KANE concerten in Ahoy. Daarnaast treedt ze regelmatig op met Candy Dulfer voor bedrijfsfeesten.

In zijn shows heeft de ADHD-cabaretier het regelmatig over zijn grote liefde Marloes. Hij noemt haar daar regelmatig zijn ‘leidinggevende’.

Stiekeme bruiloft

Jochem en Marloes trouwden in 2017, maar deden dat stiekem. Het stel deed alsof ze hun veertigste verjaardag vierden, wat uitmondde in een prachtige bruiloft. “Alleen Marloes en ik wisten het. Iedereen was in shock, maar toen werd het feestje extra leuk”, vertelde de cabaretier naderhand op NPO Radio 2. “Negen jaar geleden heb ik haar in Carré ten huwelijk gevraagd”, gaat Jochem verder. “Dacht ik wel: nu moet het er echt een keer van komen, anders krijg ik problemen thuis. Hebben we het maar op onze manier gedaan.” Dat is nog eens een surpriseparty!

Jochem en Marloes op het gala 50 jaar André van Duin in het Beatrix Theater Utrecht. Beeld: BrunoPress

Gezin

Jochem en Marloes hebben samen twee kinderen: zoon Melle (12) en dochter Limoni (13). Regelmatig delen Jochem en zijn vrouw leuke kiekjes van het gezin. Er wordt thuis waarschijnlijk heel wat afgelachen met een vader als cabaretier. Geen enkel saai moment in huize Myjer!

Het vrolijke stel zet zich daarnaast nog in voor de bestrijding van een bijzondere ziekte. Zo hebben ze samen de Stichting Wakker Worden Wakker Worden opgericht, waarmee ze de ziekte Narcolepsie de wereld uit willen helpen. Een heel mooi doel, waar de twee op deze manier wat extra aandacht voor opbrengen.

Bron: Tips en Weetjes, AD, Libelle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws