Wat draag je als moeder van de koninklijke bruid?

Er keurig uitzien zonder de show van je dochter te stelen. Dit droegen de moeders van de royal bruiden.

Wat draag je als moeder van de bruid? Een specifieke dresscode of etiquette is er niet, maar als mother of the bride wil je je dochter natuurlijk niet overschaduwen. Helemaal niet als het een (aanstaande) Koninklijke Hoogheid betreft.

Prachtig in pastel

Bijna alles mag als moeder van de bruid tegenwoordig, maar bij een royal wedding blijft het meestal erg klassiek. Carole Middleton ging voor Catherine Walker in pastelblauw bij de bruiloft van haar dochter Kate. Dat kleurenpalet zal ze ongetwijfeld hebben afgestemd met de grootmoeder en de stiefmoeder van de bruidegom!

Beeld: BrunoPress

Doria Ragland, de moeder van Meghan Markle, ging ook voor een pastelkleur op de grote dag van haar dochter. Ze droeg een mintgroene mantel van Oscar de la Renta. Met geborduurde bloemen, net als op de sluier van Meghan. Een mooie knipoog!

Beeld: BrunoPress

Knallen met kleur

Toen Zara Phillips in het huwelijksbootje stapte met rugbyspeler Mike Tindall, droeg moeder van de bruid prinses Anne een zoete, roze plooirok en jasje. Net wat opvallender dan een pastelkleurtje, maar minsten zo romantisch.

Princess Anne after the wedding of Zara Phillips and Mike Tindall.

Prinses Eugenie was een prachtige bruid, maar ook moeder Sarah Ferguson wist (zoals we van haar gewend zijn) de spotlights op te zoeken met haar hoed met ‘vleugels.’ De hertogin van York droeg een eenvoudige, elegante japon, die afgestemd was op de kleur van de edelstenen in haar dochters trouwtiara.

Beeld: BrunoPress

Dat Queen Elizabeth van felle kleurtjes houdt, is geen geheim. Als moeder van de bruidegom, bij het huwelijk van haar oudste zoon Charles en Lady Diana Spencer, was ze dan ook een niet te missen verschijning op het koninklijk balkon. Het waren dan ook de jaren tachtig, hè.

Beeld: BrunoPress

Hoewel je qua kleur en pasvorm alle kanten op kunt, is er één outfitregel voor de moeder van de bruid waaraan niet te tornen valt. Overleg voor je begint met shoppen met je dochter wat haar wensen zijn. Tuurlijk mag je shinen als moeder van, maar het blijft haar grote dag!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws