Wanneer kun je je haar het beste wassen, ’s ochtends of ’s avonds?

Welk van de twee is nou eigenlijk beter voor je haar?

Lees ook

Er zijn vaak discussies over: is het nou beter om je haar ’s ochtends of ’s avonds te wassen? De een zeept haar lokken het liefst aan het begin van de dag in, de ander prefereert de avond. Ook zijn er mensen die hun haar tussendoor wassen, bijvoorbeeld vlak nadat ze hebben gesport. Wat is qua timing nu eigenlijk optimaal voor je manen?

Haartypen

Er blijkt geen eenduidig antwoord op die vraag te zijn, want volgens experts hangt het volledig af van je haartype. “Wie fijn haar heeft dat snel vet wordt, kan het best ’s ochtends onder de douche springen”, aldus haarstylist Tyler Colton. “Breng dan vooral shampoo op de haarwortels aan en laat de rest door je lokken spoelen. Heb je dik haar, dan maakt het niet zoveel uit wanneer je het wast. Dan hangt het vooral af van wat je zelf fijn vindt en hoe lang je ’s ochtends nodig hebt om je coupe in model te brengen.”

Advies

Haarstylist Amy Bradbury zegt hetzelfde tegen Bustle. Daarnaast adviseert ze vrouwen met krullen en veel slag om hun haar ’s avonds te wassen. “Zo ben je voor je de deur uit moet niet al te veel tijd kwijt aan het drogen en in model brengen.” Wat voor look je wilt, speelt ook nog een rol. “Wil je steil haar, was het dan ’s ochtends”, aldus kapper Michael David. “Wie een nonchalante, beachy look wil, kan het beter de avond van tevoren wassen.” Duidelijk!

Bron: Marie Claire, Bustle | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook