Een lesje spiritualiteit: wat is het derde oog en wat kun je ermee?

Met je derde oog kun je helderziend door het leven gaan.

Lees ook

Als je naar een persoon kijkt, zie je twee ogen. Met deze twee ogen is het mogelijk om dingen te zien, dingen te ervaren en dingen te beleven. Wist je echter dat er ook nog een derde oog bestaat? In de wereld van spiritualiteit is dit een belangrijk begrip.

Wat is het?

Het derde oog is een oog dat zich net boven en tussen je wenkbrauwen bevindt. Dit is het punt waar meerdere energiebanen bij elkaar samenkomen en waarmee je dingen aan kunt voelen. Het staat dan ook bekend als het centrum van paranormale begaafdheid en intuïtie.

Alle helderzienden maken hier dan ook gebruik van. Als jij ook in staat bent om je derde oog te openen, kun je helderziend door het leven te gaan. Je vertrouwt hierbij op je intuïtie en je neemt dingen waar die andere mensen niet waar (kunnen) nemen.

Hoe activeer je je derde oog?

Je derde oog is dus het energiecentrum dat zich in het midden van je hoofd bevindt. Dit staat bekend als het zesde chakra. Dit chakra staat voor enkele belangrijke zaken:

  • Innerlijke wijsheid
  • Verbeelding
  • Intuïtie
  • Paranormale begaafdheid
  • Verbeelding

Het unieke aan het derde oog is dat dit bij de geboorte open staat. Door de jaren heen sluit het zich echter, omdat je je als mens gaat ontwikkelen. Alleen als je in staat bent om het weer te activeren, geniet je van de hierboven genoemde zaken.

Het activeren van je derde oog doe je niet zomaar. Dit is niet iets dat je in een paar uurtjes geleerd hebt. Nee, dit vraagt om veel tijd, energie en aandacht. Tevens is het zaak dat je ook de vijf andere chakra’s weet te benutten. Je hebt de energie van die chakra’s nodig om je derde oog te kunnen openen.

Tips

Wil je het derde oog activeren en bijvoorbeeld een ster in kaartleggen worden? Met deze tips krijg je dit voor elkaar:

  • Richt je op je ademhaling. Het belangrijk dat je je ademhaling volledig onder controle hebt. Met een zeer krachtige ademhaling kun je het derde oog uiteindelijk tot leven wekken.
  • Ga gericht met meditatie aan de slag. Tijdens het mediteren moet je je aandacht volledig focussen op je doel.
  • Richt je op je dromen. Helderziendheid gaat hand in hand met de dromen die je ervaart. Geef daarom veel aandacht aan je dromen.

Bron: Mediumchat | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook