Prins William en prins Harry delen details over laatste telefoongesprek met prinses Diana

'Het enige wat ik me herinner is dat ik de rest van m'n leven spijt zal hebben van het korte telefoontje...'

Vandaag is het vijfentwintig jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Naarmate de jaren verstreken, kwamen er steeds meer persoonlijke ervaringen naar buiten van de kinderen van Lady Di. Zo hebben prins William en prins Harry hartverscheurende details gedeeld over het laatste telefoontje die ze van hun moeder kregen.

ITV-documentaire

William en Harry, die toentertijd vijftien en twaalf jaar waren, waren op het moment van de crash in 1997 in Balmoral met hun neefjes en nichtjes. “Het enige wat ik me herinner is dat ik waarschijnlijk voor de rest van m’n leven spijt heb hoe kort het telefoongesprek was”, vertelde prins Harry in een ITV-documentaire ter gelegenheid van het twintigjarig overlijden van zijn moeder.

Laatste gesprek

William vertelde dat het laatste gesprek tussen hem en zijn moeder hem erg bezig heeft gehouden. Harry voegde daaraan toe dat dit mede komt door de scheiding tussen Diana en Charles, waardoor ze vrijwel alleen maar met hun moeder over de telefoon spraken. “In die tijd waren Harry en ik aan het rondrennen en we bemoeiden ons met onze eigen zaken. Je weet wel, we waren aan het spelen met onze neven en nichten en hadden een leuke tijd”, herinnerde William zich goed.

Telefoneren

Harry vertelde dat hij het nooit fijn vond om zijn ouders aan de telefoon te hebben. “We brachten veel tijd door met telefoneren in plaats van met elkaar te praten. Dit kwam met name door hoe de huidige situatie [de scheiding] was”, aldus prins Harry. De broers vertellen dat ze tijdens het spelen met hun neven en nichten een telefoontje kregen. “William ging naar de telefoon toe om vijf minuten met haar te praten”, vervolgt Harry.

William ging verder en zei: “Ik denk dat Harry en ik op dat moment gewoon even haastig afscheid wilden nemen, je weet wel ’tot later’ en we gingen weer verder spelen. Als ik nu had geweten wat er zou gaan gebeuren was ik er niet zo luchtig over geweest. Maar dat telefoontje blijft me heel, heel erg bij”, aldus William.

Spijt

Harry verteld dat hij zich niet meer goed kan herinneren wat hij heeft gezegd tijdens hun laatste telefoongesprek. “Het enige wat ik me kan herinneren is dat ik waarschijnlijk voor de rest van mijn leven spijt heb van hoe kort het telefoongesprek was. Als ik had geweten dat dat de laatste keer was dat ik mijn moeder zou spreken, zou ik nog zoveel dingen hebben gezegd.”

Humor

“Als ik er nu op terugkijk, is het zo ongelofelijk moeilijk. Ik moet hier de rest van mijn leven mee leren leven”, vervolgt Harry. De broers spraken ook vol lof over de humor van hun overleden moeder. Harry zei: “Onze moeder was een kind in hart en nieren. Als iedereen tegen me zegt: ‘Dus, je moeder was zo grappig, geef me eens een voorbeeld’. Dan hoor ik alleen maar haar lach in mijn hoofd. Eén van haar motto’s was: ‘Je mag zo ondeugend zijn als je zelf wil, als je maar niet betrapt wordt’. Ze was één van de stoutste ouders”, vertelden ze vol liefde.

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws