Huidexpert Lies Vervaele deelt haar ultieme advies tegen huidveroudering

‘Meten is weten’, luidt het devies van Lies Vervaele, huidtherapeute bij Bar à Beauté, als het aankomt op huidverzorging. Door te onderzoeken welk huidtype je precies hebt, kun je namelijk heel gericht klachten als huidveroudering onder handen nemen. Met Beau Monde deelt de huidexpert haar beste adviezen.

Huidverzorging & huidtype

Droog, vet, gevoelig, gemengd…de verschillende soorten huidtypen horen we vaak voorbijkomen. Hoe belangrijk is het nu eigenlijk om je huidverzorging aan te passen op jouw ’type’? “De huid is een levend orgaan, ons grootste orgaan, heel complex maar o zo boeiend! Je kan een bepaald huidtype hebben, maar deze is onderhevig aan veranderingen, de conditie van je huid tijdens een warme zomervakantie kan anders zijn dan de huid op wintersport… “, vertelt huidexpert Lies Vervaele van Bar à Beauté ons. Het liefst geeft ze, samen met haar team SkinExperts, zo gericht mogelijk advies.

Persoonlijke aanpak

Bij Bar à Beauté, Lies’ beautykliniek in Knokke-Heist (België), staat een persoonlijke aanpak voor iedere klant dan ook voorop. “We vinden het leuk om samen met de klant een persoonlijk advies op te stellen dat aansluit op de wensen, verwachtingen, lifestyle en hulpvraag van de klant. Bar à Beauté biedt een heel mooi aanbod aan van verschillende behandelmethoden zodat we heel gericht kunnen beantwoorden aan bijna elke vraag”, vertelt de huidkenner enthousiast. “We kiezen zo de beste optie en gaan steeds voor de mooiste resultaten.” Daarbij krijgen Lies en haar team hulp van hun favoriete huidverzorgingsmerk: ZO Skin Health.

‘Pure klasse’

In haar zoektocht naar een exclusief merk voor haar beauty clinic, stuitte Lies op ZO Skin Health. “De producten hebben een heel stijlvolle uitstraling, pure klasse…Maar het is de inhoud die telt!” vertelt de huidexpert. “Voor ons moet een product doen wat het belooft. Na het zelf uittesten van deze fantastische producten, zagen we dat het werkelijk iets moois betekent voor onze huid. Ik ervaarde iets dat ik nog nooit eerder bij een ander merk heb ervaren: het voelt zalig aan, geurt aangenaam, geeft resultaten en is nog eens super gebruiksvriendelijk.” Inmiddels is Bar à Beauté trotse verkoper van ZO Skin Health en kan Lies van meters afstand een ‘ZO GLOW‘ herkennen: “Het letterlijk uitstralen van de gezonde, frisse, mooi doorbloede, gladde, egale en stralende huid! Je pikt de ZO Skin Health huiden er zo uit.”

Meten is weten

Maar hoe herken je verschillende huidtypen? Hoe weet je welk huidtype je hebt?
“Meten is weten! Om een goed advies te geven, moeten we een goede analyse maken. We maken hierbij gebruik van meetapparatuur waarmee we in de diepere huidlagen kunnen kijken”, legt Lies uit. “We kijken naar verschillende aspecten zoals de talgproductie, de doorbloeding, de pigmentatie en hydratatie om zo tot een passend advies te komen. Het is hierbij ook belangrijk te luisteren naar welke wens de klant heeft, want dit kan geheel anders zijn dan dat wij het zien. We bespreken alle aspecten samen met de klant. Wat ons opvalt, is dat klanten zo geïnteresseerd zijn door onze deskundige uitleg, dat we er plezier in hebben alles tot in de puntjes uit te leggen. Als je weet waarom een product goed is voor jouw huid, zal het nog leuker zijn om het te gebruiken, toch?”

Huidexpert Lies Vervaele

Je huid blijft veranderen

ZO Skin Health speelt ook een grote rol bij het afstemmen van huidverzorging op iemands huidtype, verzekert Lies ons. “We volgen de klant graag op zodat we steeds kunnen bijschakelen, en de juiste producten kunnen adviseren naar de behoefte van de huid op dat moment. Is er een hormonale verandering, extra stressfactor, verandering in voeding… dit kan allemaal impact hebben op de huid. Hier geven we zo graag advies om corrigerende producten in te zetten en de juiste adviezen te geven die de klacht verhelpen.”

Het moge duidelijke zijn, je huidtype is niet in steen gehouwen. Ook in de loop der jaren kan je huidtype veranderen, legt de huidexpert uit.
“De huid vernieuwt trager, en wordt bijgevolg fijner, droger en gevoeliger voor stressfactoren van buitenaf. De huid wordt als het ware lui! Het is nooit te laat om te starten met ZO Skin Health. Hierbij is het belangrijk om de huid weer aan het werk te zetten, zodat het van nature huideigen collageen en elastine aanmaakt. En zodat de huid van nature zijn vocht vasthoudt, om zo aan een sterkere huidbarrière te werken.”

Ultieme advies

Het ultieme advies tegen huidveroudering? Dat is volgens Lies vooral preventie. “Preventief werken zorgt ervoor dat de huid beter beschermd blijft tegen stressfactoren waardoor verlies van collageen en elastine worden beperkt. Dit kan alleen met hoogwaardige stoffen en een goed opgesteld protocol dat je consequent toepast om de huid gezond te houden.”

Hoewel je huidtherapeut je graag een handje helpt, moet je voor een stralende huid toch ook echt zelf aan de slag. “Goede producten en adviezen geven we je graag bij Bar à Beauté, maar het belangrijkste is dat je deze consequent toepast. Een gezonde huid onderhouden vraagt tijd en een kleine moeite: Elke dag opnieuw jouw huid reinigen, voeden en beschermen met de juiste werkstoffen, en in de juiste dosering! Af en toe een bezoek aan onze beauty clinic voor behandelingen is hierbij fantastisch. Toch zijn we overtuigd dat we in de eerste plaats elke dag opnieuw onze huid thuis verder moeten behandelen, zo verbeter je zelfs de resultaten van de behandelingen in de kliniek.”

“Ik vergelijk het met medicatie die je krijgt van de dokter, hier zal je ook de juiste dosis van aanhouden. Je zal ook niet plots een half pilletje innemen als de arts een volledige pil adviseerde, toch?”

ZO Top 3

Je kunt wat ons betreft geen huidexpert spreken zonder naar haar eigen skincare-favoriet te vragen. We vroegen Lies wat absoluut niet mag ontbreken in haar huidverzorgingsroutine. “Dat is een moeilijke, mag ik er mijn top 3 van maken?”

“Mijn nummer 1 is de Wrinkle + Texture Repair van ZO Skin Health. Dit is een hoogwaardig retinol-product waarvan je echt een jongere, stevigere en stralende huid krijgt. Retinol is naar mijn gevoel (en dat van zoveel anderen die bezig zijn met een gezonde huid) het beste ingrediënt dat werkt op huidveroudering. Dermatoloog Dr. Obagi, de oprichter van ZO Skin Health, is dé pionier in retinol. Door een unieke technologie komt retinol precies in die huidlaag waar het de huid gaat verjongen. Nog een speciale toevoeging aan de retinol-producten van Obagi, is de toevoeging van een cocktail aan antioxidanten en vitamines waardoor de retinol beter getolereerd wordt door de huid en zo de huid ook beter beschermd is tegen stressfactoren.”

“Mijn tweede favoriet is de Dual Action Scrub van ZO Skin Health, dé gezonde scrub voor de huid, die zeer sterk is in talgcontrole. En toegeven, wie scrubt nu niet graag? Je huid glimt nadien als een spiegel en werkt als een spons: als je dan jouw crèmes smeert, trekken deze heel goed in. Een heerlijk gevoel!”

“De Brightalive Skin Brightener is mijn nummer 3, deze is zo fijn qua textuur, bevat kalmerende werkstoffen en geeft prachtige resultaten met het egaliseren van de huid. Deze crème bleekt de storende pigmentvlekjes, en je mag hem het ganse jaar doorsmeren!” Noted!

Laatste nieuws