Je huid in topconditie brengen én houden: huidexperts aan het woord

Cosmetisch arts Pascal Meijer en huidtherapeute Alaine Coenen van Kliniek aan de Maas over het behalen van het optimale resultaat.

Regelmatig een huidtherapeut bezoeken, een ‘wonderproduct’ smeren, of toch langsgaan bij een cosmetisch arts – wat is nu eigenlijk hét geheim achter een flawless huid? Bij de hoog aangeschreven Kliniek aan de Maas weten ze wat een geweldig resultaat een combinatie van de drie kan opleveren. Beau Monde sprak met cosmetisch arts Pascal Meijer en huidtherapeute Alaine Coenen over de prachtige resultaten die ze zien door deze holistische aanpak.

Het hele plaatje

Smeren, spuiten, laseren, masseren… De mogelijkheden voor huidverbetering lijken soms eindeloos. Waar kies je voor als je jouw huid in de conditie van je dromen wilt brengen? Bij de toonaangevende Kliniek aan de Maas in Maastricht weten ze wel raad met alle huidwensen. Cosmetisch arts en huidtherapeut werken hier samen voor een optimaal, natuurlijk ogend resultaat. En door zelf thuis de juiste huidverzorging te gebruiken, ligt de best mogelijke versie van jouw huid helemaal binnen handbereik.

“We kijken naar het totaalplaatje. Zijn er meerdere factoren die voor een versnelde huidveroudering zorgen? Is de huid beschadigd? Wat kan een cosmetisch arts doen, en wat kan met huidtherapeutische behandelingen worden aangepakt?” vertelt huidtherapeute Alaine Coenen ons. In de kliniek bekijken ze graag alle mogelijkheden. Injectables zoals fillers en botox kunnen bijvoorbeeld een fantastisch resultaat geven, maar het wordt pas écht optimaal als je ervoor zorgt dat de huid eerst in goede conditie verkeert, verzekeren zowel de huidtherapeute als haar collega, cosmetisch arts Pascal Meijer.

Thuis werken aan je mooiste huid

Het verbeteren van de huidconditie is vaak dus een belangrijke eerste stap. Daarbij komen de producten van ZO Skin Health om de hoek kijken. “Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan externe prikkels die voor veroudering kunnen zorgen. De basis begint al bij het dagelijks beschermen van de huid en dat kan met deze wetenschappelijk onderbouwde producten”, legt Alaine Coenen uit. Er thuis een goede skincare routine op nahouden met de juiste producten is misschien nog wel belangrijker dan regelmatig in de stoel van de huidtherapeut of cosmetisch arts liggen. “Als je thuis niet de juiste producten gebruikt, is het effect van zo’n behandeling zo tenietgedaan.”

Overtuigende resultaten

Het vertrouwen in de producten van ZO Skin Health gaat al lang terug bij Kliniek aan de Maas. Drs. Pascal Meijer leerde het merk tien jaar geleden kennen door twee vriendinnen in Londen. Beiden hadden last van melasma (zwangerschapsmasker) en vonden los van elkaar een oplossing in de producten van ZO Skin Health. De cosmetisch arts was behoorlijk onder de indruk van het resultaat – en dat wil wat zeggen, want met onder andere functies als hoofdredacteur van vakblad CG Magazine en eigenaar van een kliniek aan de Champs-Élysées in Parijs op zijn CV is drs. Meijer zeker geen kleine naam in het vakgebied.

“Van die resultaten stond ik te kijken. Ik kende toen geen enkele behandeling die hen zodanig van de vlekken af had kunnen helpen.” Hij belde daarom naar Los Angeles om te spreken met Dr. Zein Obagi, de ontwikkelaar van het merk. Na een bezoek aan de Californische kliniek was Pascal Meijer dermate overtuigd van de resultaten dat hij de producten ook naar Nederland wilde halen. “Ik hoorde toen dat de importeur daar net mee bezig was, wat maakte dat Kliniek aan de Maas meteen aan de slag kon met ZO Skin Health.” En die verbluffende resultaten? Die komen nu dus ook dagelijks in zijn eigen kliniek voorbij.

Een sportschool voor je huid

Je brengt je huid in topconditie, je frist je voorkomen wat op met injectables… Hoe belangrijk is het daarna nog om de juiste huidverzorging te blijven gebruiken? De huidtherapeute benadrukt nogmaals dat je ook thuis aan de slag moet. “We blijven natuurlijk verouderen, dus we blijven preventief producten gebruiken. Op het moment dat je daarmee stopt, behoud je geen resultaat. Wij streven ernaar om het huidverouderingsproces zo mooi mogelijk te begeleiden, en daar hoort huidverzorging ook bij.”

Drs. Meijer vergelijkt het met sporten. Als je eenmaal het figuur van je dromen hebt bereikt, betekent dat ook niet dat je nooit meer een stap in de sportschool hoeft te zetten. “Stop je met sporten, dan verlies je je spieropbouw weer. Je huid houdt zich eigenlijk aan dezelfde regels. Net als je lichamelijke conditie hangt je huidconditie af van wat je eet, of je rookt en hoe je je huid onderhoudt.”

Fris & natuurlijk

Consistent gebruik van ZO Skin Health zorgt er ook voor dat de resultaten van injectables veel mooier én natuurlijker overkomen. Daarnaast helpt het om de huid tussen behandelingen door in vorm te houden. Dat merkt de cosmetisch arts bij zichzelf ook. “Ik merk dat ik door het gebruik van ZO Skin Health minder botox nodig heb voor het gewenste resultaat, en dat de resultaten veel natuurlijker zijn. De huid is steviger en elastischer, dus je hoeft minder in te spuiten. Als je het niet onderhoudt met de producten, kunnen lijntjes en rimpels snel terugkomen. Andere patiënten kunnen dat beamen.”

Dream team

Om hun eigen huid in topconditie te houden, hebben de huidexperts dus zelf ook de producten van ZO Skin Health in hun badkamer staan. Vooral de Daily Power Defense is favoriet bij huidtherapeute Alaine. “Qua dagverzorging bestaat er geen product dat eraan kan tippen. Al blijft het natuurlijk de combinatie met de andere producten, zoals de cleanser en exfoliant, die het fantastische resultaat geeft. Juist dat alle producten zo onmisbaar zijn, maakt ZO Skin Health uniek. Veel andere merken hebben een paradepaardje, maar bij ZO is álles gewoon van de allerbeste kwaliteit.” Daar sluit drs. Meijer zich bij aan: “Er is niet een ster, maar een heel sterrenteam.” Toch weet ook hij een product te kiezen dat er echt voor hem uitspringt: de Wrinkle + Texture Repair is niet te missen in de verzorgingsroutine van de cosmetisch arts. En net als veel cliënten is hij groot liefhebber van de Eye Brightening Cream.

Het succes van ZO Skin Health en Kliniek aan de Maas

De prachtige resultaten van ZO Skin Health zorgen ervoor dat Kliniek aan de Maas steeds meer mensen kan helpen om hun huid in perfecte conditie te brengen en te houden. “Ik denk dat het mede komt door de producten van ZO Skin Health dat wij ook als kliniek groeien”, laat Pascal Meijer weten. “We groeien bovengemiddeld en ik geloof dat dat komt door de combinatie van onze behandelingen en de producten van ZO. Daardoor stijgen wij wat kwaliteit en resultaten betreft boven de rest uit.”

Beeld: Kliniek aan de Maas by Lieke Vroomen

Laatste nieuws