Huidtherapeut Wendy: ‘Met de juiste producten is botox meestal niet meer nodig’

Huidexpert Wendy van de Pol legt uit hoe je huidveroudering tegen kunt gaan, gewoon vanuit huis.

Al 12,5 jaar heeft huidtherapeut Wendy van de Pol een duidelijk doel: ervoor zorgen dat haar cliënten met een stralende en gezonde huid de deur uitstappen. Al hóef je er niet eens de deur voor uit, want de huidexpert weet je met de juiste producten ook in je eigen badkamer te helpen, zelfs als het op anti-aging aankomt. Aan Beau Monde vertelt Wendy hoe ze huidveroudering en andere huidproblemen te lijf gaat met haar favoriete producten van ZO Skin Health.

Eigen behandelprogramma’s

In 2009 richtte Wendy van de Pol haar eigen kliniek voor hoogwaardige huidverbetering op. Clinic of Skin is inmiddels een begrip in het Zuid-Hollandse Naaldwijk en omgeving. “Ik word er heel blij en gelukkig van om mensen een mooie huid te geven, om hen helemaal te laten stralen. Door jarenlange ervaring heb ik zelf behandelprogramma’s kunnen opstellen. Daarmee help ik mensen in een aantal maanden om de huid helemaal te verbeteren.” De focus ligt daarbij niet op het bestrijden van de symptomen, maar op het weer gezond maken van de huid – dan volgt die healthy glow vanzelf.

Tot op de cel

Wendy en haar team kijken daarom verder dan alleen het huidoppervlak. “Als mensen hier voor het eerst komen, maken we een huidscan om de huid helemaal in kaart te brengen. We kunnen dan ook echt in de dieper liggende lagen kijken. Natuurlijk is wat je met het blote oog ziet belangrijk, maar we willen ook weten wat er dieper in de huid gebeurt.” Een indrukwekkend technologisch snufje is de scanner zeker, want het apparaat kan zelfs voorspellen hoe je huid de komende tien jaar zal veranderen. Zo pak je huidveroudering heel doelgericht aan. “We kunnen dan heel goed inspelen op wat je huid nodig heeft om mooier en beter te worden.”

De producten die Wendy gebruikt voor deze grondige aanpak, zijn van ZO Skin Health. “Wij willen de huid weer gezond maken, en ZO Skin Health sluit daar supergoed bij aan. In tegenstelling tot andere merken werken deze producten dieper in de huid, tot op cellulair niveau.” Ook op andere gebieden gaat de huidverzorging van ZO Skin Health verder dan het gemiddelde serum of potje crème. “Er zitten veel hogere concentraties werkstoffen in, zoals retinol. Dit zie je ook vaak bij reguliere cosmetica voorbijkomen, maar dan gaat het vaak om een klein percentage. Ook de manier waarop de werkstoffen in de huid komen is van belang. ZO werkt gewoon veel dieper in de huid, tot in de laag waar nieuwe cellen worden aangemaakt.”

De skincare favorites van een huidtherapeut

Wendy is dan ook al lange tijd fan van ZO Skin Health. “Toen ik net mijn kliniek begon, heb ik veel onderzoek gedaan en ook andere merken uitgeprobeerd. Maar ik werk nu al elf jaar lang met ZO Skin Health, omdat het simpelweg de beste resultaten oplevert. Zelfs als mensen alleen thuis de producten gebruiken en verder geen huidbehandeling ondergaan, zien we heel veel verschil.” Sinds vorig jaar biedt de huidexpert daarom ook online treatments aan, waarbij cliënten niet eens meer een voet in de kliniek hoeven te zetten voor een mooiere huid. Wendy en haar collega’s zorgen voor online begeleiding aan de hand van vragenlijsten, foto’s en handige instructievideo’s, terwijl klanten thuis aan de slag kunnen met toegestuurde producten van ZO Skin Health en eventueel met voedingssupplementen. “We zien dat met het dagelijks gebruik van de producten de huid gewoon heel goed vanuit huis is te behandelen.”

Eén bepaald favoriet product heeft Wendy niet (“Ik kan sowieso niet meer zonder veel van de producten”), maar de huidtherapeut tipt dat ZO Skin Health handige starter kits heeft, waarmee je voor een leuk bedrag kunt uitproberen wat de beste match is voor jouw huid. Voor huidverjonging zijn er bijvoorbeeld twee starterpakketjes verkrijgbaar. Do try this at home!

Bye bye botox

Een spuitje botox hoef je bij Clinic of Skin niet te verwachten. Hoewel veel mensen in eerste instantie denken dat dit dé weg naar een jonger ogende huid is, bewijst Wendy met haar behandelingen dat het ook zonder ingreep kan. “De eerste stap is om met je hele huid aan de slag te gaan. Als je huid er weer fris en stralend uitziet, dan lijk je ook meteen een stuk jonger. Bijna alle vrouwen die hun huid zelf verbeteren, gaan uiteindelijk niet meer over tot medische ingrepen als botox of fillers, omdat ze dan al heel blij zijn met hoe de huid is verbeterd. De fijne lijntjes en rimpels worden dan ook echt al minder. Door een huidbehandeling vertraag je in tegenstelling tot botox ook het huidverouderingsproces.”

Het anti-aging verschil maken

De juiste producten kunnen dus het anti-aging verschil maken en een paar jaartjes van je huidleeftijd afsnoepen, zo heeft Wendy vaak genoeg in haar kliniek mogen zien. Naast een behandeling van buitenaf met ZO Skin Health beveelt ze ook vaak bepaalde voeding of voedingssupplementen aan. “Ook bij anti-aging is het belangrijk om goede voeding te nemen om het huidverouderingsproces tegen te gaan of te vertragen. Daarom nemen we dat mee in beide behandelprogramma’s, zowel in de kliniek als de at home behandelingen.”

De belangrijkste tip tegen huidveroudering? Die geeft Wendy ons graag mee. “Twee keer per dag de huid verzorgen met de juiste producten en elke dag zonbescherming gebruiken. Ook in de winter! De zon is meestal toch de grootste oorzaak van rimpels en andere tekenen van huidveroudering.” Noted!

Laatste nieuws