De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Cheers to the weekend! Iedere zaterdag delen we onze tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Proosten in wine heaven

wine heaven

De nieuwe locatie van urban winery Chateau Amsterdam opent 29 september officieel haar deuren in Amsterdam-Noord. Het enorme pand is volledig verbouwd en biedt onderdak aan een nieuw restaurant met open keuken, een grote wijnbar, een zonnig terras, een wijnwinkel en een nieuwe productieruimte voor de in Amsterdam gemaakte wijn. En dat betekent: heerlijk dineren, heerlijk flaneren en eindeloos wijnen.

De nieuwe locatie is te vinden op de Johan van Hasseltweg 51 in Amsterdam-Noord en is geopend van donderdag tot en met zondag. Meer informatie lezen of je eigen proeverij, diner, of bezoekje reserveren? Dat kan hier.

In geuren en kleuren

weekendtips zielinski rozen

Ook krijgt Amsterdam er een bijzondere boetiek bij. Het iconische parfumhuis Zielinski & Rozen, dat is opgericht in 1905, krijgt namelijk z’n eerste boetiek in onze hoofdstad. Bij binnenkomst worden gasten ondergedompeld in vakmanschap door middel van gebruik van natuurlijke materialen. Ook worden ze verwelkomd in de wereld van parfumeur-alchemist Erez Rozen.

Gisteren is de gloednieuwe boetiek geopend aan de Utrechtsestraat 117 in Amsterdam. Wij zetten ‘m in elk geval op ons lijstje must-visits!

Golden Boy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TAIKO Amsterdam (@taikoamsterdam)

Stukje cultuur proeven? Dan zit je vanaf 7 oktober helemaal goed. Het Conservatorium hotel, Van Gogh Museum, en Taiko Cuisine & Bar slaan namelijk de handen ineen voor een uniek én smakelijk eerbetoon aan Gustav Klimt. Bij het Van Gogh Museum opent op die dag de tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse…

Klimt, die bekendstond om zijn gebruik van goud in zijn schilderijen, inspireert op zijn beurt weer een volgende generatie makers. Een voorbeeld is bar manager Marios Ragkavis, die een heerlijke gin-cocktail op het werk van de schilder heeft gebaseerd: de Golden Treasure. Hij vertaalde de warme kleuren in het werk van Klimt naar smaken als geroosterde amandel, passievrucht, bergamot, limoen en grapefruit. Daarnaast heeft souschef Hugo Engels een duo gerechten gecreëerd die een culinair eerbetoon brengen aan Klimt.

Dit driedelige culinaire eerbetoon aan Klimt en diens inspiratiebronnen kost € 50,- per persoon en is beschikbaar in Taiko Bar van woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 22.00 uur, van 7 tot 23 oktober. De tentoonstelling over Klimt is van 7 oktober tot en met 8 januari 2023 te zien in het Van Gogh Museum.

Stylish viervoeters

weekendtips hotel pistache

In de noughties waren we helemaal weg van hippe outfits voor onze viervoeters, maar anno nu pakken we het dan toch beter aan voor onze keffertjes. Het Haagse Hotel Pistache heeft namelijk de geweldige Four-legged Friend Suite geïntroduceerd. In samenwerking met MADE en Barts Boekje hebben zij hun royal suite omgebouwd tot een waar paradijs voor zowel jou als je fluffy vrienden. En als we zeggen paradijs, bedoelen we ook paradijs. Verwacht een stijlvolle én comfortabele suite, ingericht met de mooiste items van MADE. Van zachte dekens tot on-trend hondenmanden. Reserveren kan op aanvraag en op basis van beschikbaarheid.

Meet AWA

weekendtips awa by magnum
Magnum komt met een bijzonder nieuwtje: het smakelijke merk stelt ons namelijk voor aan AWA. Dit is Magnums allereerste digitale ambassadeur. AWA is digitaal opgebouwd uit de gezichten van 128 vrouwelijke cacaoboeren die steun hebben ontvangen uit Magnum’s impact programma. Het merk neemt hiermee de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de levensomstandigheden van de vrouwen die de grondstof voor de Magnum-chocolade verbouwen.

En deze introductie heeft een bijzonder stijlvol randje gekregen. Als aftrap presenteert Magnum namelijk een limited edition ​mode-en accessoire lijn gemaakt door de Ivoriaanse ontwerper Rebecca Zoro. Voor de collectie werkte zij nauw samen met lokale kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden. Zoro komt zelf uit Abengourou, een stad in het oosten van Ivoorkust, en staat bekend om haar gedurfde prints en Afrikaans geïnspireerde silhouetten. De AWA by Magnum modecollectie bestaat uit vijf stukken die op veel manieren te combineren zijn: een rok, een cape, een grote sjaal (die als top of hoofddoek gedragen kan worden), een kleinere sjaal en een armband.
De AWA by Magnum-collectie is vanaf vandaag te shoppen via deze link. Of, als je nog even geduld hebt: houd dan komende week BeauMonde.nl goed in de gaten!

Cozy thuisblijven

weekendtips kaars

Mocht je geen zin hebben om bij dit dreadful weer onder je bankdekentje vandaan te kruipen (met uitzondering voor het aanvullen van je glas rosé), dan is er ook nog genoeg leuks. Zo komt Bolsius met een nieuwe collectie eco-friendly kaarsen: de CleanLight. “De eerste hervulbare geurkaars gemaakt voor oneindig gebruik. De kaars brandt volledig schoon, laat geen roet achter in het glas en kan daardoor direct weer gevuld worden met een vegan wax refill”, legt Vincent Kristen van Bolsius uit.

De kaarsen zijn beschikbaar in vier heerlijke geuren – zo is lekker thuisblijven nóg lekkerder.

Kijktips

Goed. Je hebt net dus je rosé bijgevuld, je eco-friendly kaarsen aangestoken en je bankdekentje weer over jezelf heen gedrapeerd alsof je een Romeinse keizer bent. Dan is het nu tijd voor enkele gouden kijktips, waarmee je je weekend ongetwijfeld goed doorkomt.

Allereerst is er natuurlijk de Netflix-serie The Empressover de iconische Oostenrijkse keizerin Elisabeth – beter bekend als Sisi. Even geen trek in een keizerlijk drama? Dan is dit hét moment om alle seizoenen van The Crown eens (opnieuw) te bingen. Zo ben je op tijd weer helemaal klaar voor het vijfde seizoen dat op 9 november uitkomt.

Ook voor een dosis nostalgie zit je dit weekend goed met Netflix: de ultiéme 90’s film, Clueless, is namelijk terug van weggeweest. Ga je liever voor drama en romantiek? Sinds gisteren is de film Eat Pray Love te zien op HBO Max. Voor een heerlijke dosis glitter, muziek en hysterie stem je zondagavond om 20.00 uur af op Comedy Central. Daar is dan Rocketman te zien, dé biopic over Sir Elton John.

Kortom: genoeg te genieten dit weekend!

Beeld: iStock

Laatste nieuws