Met deze tips word jij een echte business babe

Alle stappen en handige tips op een rij.

Lees ook

Voor jezelf beginnen is iets wat de laatste jaren erg populair is geworden. Het aantal startende ondernemers in Nederland is namelijk ongekend hoog. De onzekerheid bij veel banen tijdens de coronacrisis heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen.

Zit jij er ook al even over na te denken om te starten als zelfstandige ondernemer? En kun je daar nog wel wat hulp bij gebruiken? In dit artikel lees je wat algemene tips die onmisbaar zijn voor de echte business babes.

Zorg dat je opvalt en een unieke personal branding hebt

Als eerst is het nodig om op te vallen in een oververzadigde markt. Nu er alsmaar meer zelfstandige ondernemers zijn, betekent dit ook dat er steeds meer concurrentie binnen bepaalde branches te vinden is. Doe daarom goed onderzoek voordat je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wat werkt wel en wat is absoluut overbodig qua niche? Ontwikkel je eigen personal branding waarmee je opvalt. 

Link tool: post not found

Ga aan de slag met een businesscoach voor je bedrijf

Naast het inschakelen van een mediabureau kan het heel vruchtbaar zijn om een zogeheten businesscoach in te schakelen. Dat is óók iemand die met je mee kan denken over wat de beste stappen kunnen zijn binnen je bedrijf. Samen met zo’n coach kijk je naar je doelen, hoe je deze kunt halen en wat je daarvoor zou moeten doen. Natuurlijk is het logisch dat je alles het liefst zelf wilt doen, maar om écht succes te bereiken is het gewoon nodig om wat extra hulp hier en daar in te schakelen. De meeste girlbosses beschikken over een eigen businesscoach, dus waarom jij niet? Samen kun je immers meer bereiken dan alleen.

Zorg direct voor voldoende online zichtbaarheid 

Waar je vanaf de start van je onderneming bewust van moet zijn, is dat een groot deel van je klanten waarschijnlijk online te vinden is. We zijn met z’n allen iedere dag uren op het wereldwijde web te vinden. Daarom is het aan te raden om je bedrijf online zichtbaar te maken en te houden. Ook hierbij kan een mediabureau je helpen. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van diverse soorten marketing, SEO en het opkrikken van de content op je website. Dat is niet het enige wanneer we aan online zichtbaarheid denken; zorg ook voor profielen op social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Maak overal een duidelijke contactpagina zodat mensen weten waar ze je kunnen bereiken.

Kom in contact met andere (vrouwelijke) ondernemers

Wat ook heel prettig kan zijn als startende ondernemer is om in contact te komen met andere (vrouwelijke) ondernemers om een beetje inspiratie op te doen. Veel mensen vinden het fijn om te sparren met anderen die in hetzelfde schuitje zitten of die een bepaalde weg al hebben doorlopen zodat ze weten wat ze zelf moeten doen om (ook) succesvol te zijn. Daarbij kan het heel inspirerend zijn om een andere ondernemer een goed verhaal te horen vertellen over zijn of haar loopbaan als zelfstandig ondernemer. Er worden landelijk regelmatig netwerkborrels en -events georganiseerd voor zzp’ers en ondernemers waar je gerust een keer naartoe kunt gaan wanneer je meer wilt weten over het ondernemerschap in Nederland. Jezelf omringen met inspirerende mensen zorgt voor meer motivatie en uiteindelijk succes.

Regel je boekhouding goed met boekhouder of online systeem

Als er iets is waar je je niet druk om wilt maken wanneer je net begint met ondernemen dan is het je administratie. Voor de meeste ondernemers geldt dat het financiële gedeelte het enige ‘negatieve’ deel is van ondernemen. Daarom is het goed om dit vanaf de start op de juiste manier geregeld te hebben. Wat dacht je van het inschakelen van een freelance boekhouder die voor jou de hele boekhouding regelt? Om wat kosten te besparen, kun je ook kiezen voor een online boekhoudsysteem waar je zelf alles netjes in kunt vullen. Besteed hier in ieder geval direct aandacht aan zodat je er uiteindelijk minder tijd aan kwijt bent.

Lees je in en vraag altijd de juiste prijs voor werkzaamheden

Tot slot moet je weten wat je moet vragen voor je werk. Wanneer je producten verkoopt kan het eenvoudig zijn om een prijs te bepalen, omdat je gemakkelijker bij de concurrentie kunt kijken wat hun prijzen zijn. Verkoop je echter een dienst en wil je per uur of per opdracht betaald worden dan is het misschien wat lastiger om je prijzen te bepalen. Onze tip? Zet niet te hoog, maar ook zeker niet te laag in. Doe online onderzoek en weet wat je waard bent om zo geld te kunnen verdienen aan en met je onderneming. Zo houd je ook nog geld over om uit te geven aan zaken die je bedrijf alleen maar kunnen laten groeien, zoals een mediabureau en een businesscoach.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook