Zo doen de royals het in de Quote 500

Prins Bernhard is de royal binnenkomer, prinses Mabel ziet haar spaarcenten verdwijnen.

Wie zijn de allerrijkste Nederlanders van het moment? Vandaag wordt het bekend in de nieuwe Quote 500, een lijst waarin, surprise, surprise, ook een aantal Oranjes te vinden zijn.

Rijkste families

De Van Oranje-Nassaus nemen als familie al een prominente plek in. In het rijtje van de vijftig rijkste families van het land, staat de koninklijke familie op nummer elf. Hun geschatte vermogen is zo’n 1,2 miljard euro. Daarbij halen ze het nog lang niet bij de nummer 1: de C&A-familie Brenninkmeijer, die een vermogen van 24 miljard euro heeft. De Brenninkmeijers hebben trouwens ook een royal in hun midden. Prinses Carolina de Bourbon de Parme, de jongste dochter van prinses Irene en dus het nichtje van koning Willem-Alexander, is getrouwd met Albert Brenninkmeijer. Juist ja, een telg uit die steenrijke familie.

Prinses Mabel levert in

Dat de familie er warmpjes bij zit, komt niet als een verrassing. Maar hoe zit het met de ‘losse’ royals? Vorig jaar stond prinses Mabel nog op nummer vijftig in de lijst, maar volgens de Quote is haar vermogen het afgelopen jaar met bijna een kwart afgenomen. Haar geschatte vermogen is nu zo’n 680 miljoen, waarmee ze inmiddels op plek 68 staat.

Prins Bernhard scheurt binnen

Een stuk lager vinden we nog een Oranje-telg: prins Bernhard Jr. Hij ‘maakt dit jaar een vorstelijke entree dankzij goede resultaten van zijn zakenimperium en is goed voor plek 481 met een geschat vermogen van €125 miljoen’, meldt het zakenblad. Een vette bankrekening die hij niet alleen aan zijn welbekende vastgoed dankt, maar ook aan zijn software-onderneming.

Het blijft een schijntje in vergelijking met het vermogen van de nummer 1 in de lijst. Bierimperium-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken gaat aan kop met een geschat vermogen van 12,8 miljard euro. Ka-ching!

Bron: Quote 500, Jan Magazine, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws