Prins(es) worden? Archie en Lili bepalen het zelf wel!

Nu hun opa Charles koning is, hebben Archie en Lili recht op een koninklijke titel. Maar het kan nog even duren voordat ze die echt krijgen...

Toen koning Charles zo’n twee maanden geleden de troon besteeg, kregen al zijn kleinkinderen automatisch recht op de titels ‘prins’ of ‘prinses.’ Dus ook Archie en Lili, die ver, ver van het paleis opgroeien. Maar het schiet nog niet echt op…

Wachten op een update

Op de website van de Royal Family worden de twee kinderen van prins Harry en hertogin Meghan nog altijd vermeld als ‘Master Archie’ en ‘Miss Lilibet’. Niks geen prins of prinses. Er lijkt geen haast gemaakt te worden, maar royaltyfans vragen zich ondertussen ongeduldig af waarom de twee kinderen nog geen koninklijke titel hebben gekregen. Wil Charles eerst de onthullende memoires en de documentaire van prins Harry afwachten? Of hebben de Sussexes er zelf voor gekozen om hun kroost geen titel mee te geven?

Even geduld a.u.b.

Volgens koningshuisdeskundige Angela Levin willen de royals eerst even aankijken wat Harry en Meghan komende tijd gaan uitspoken. “Ik denk dat het afhankelijk is van wat ze zeggen in hun documentaire en de memoires”, vertelt ze aan Express. Een andere optie is volgens haar dat Archie en Lili zélf mogen bepalen of ze een koninklijke titel willen, maar dan wel pas als ze achttien zijn.

“Ik vind het niet juist om de titels prins en prinses te geven aan kinderen die geen idee hebben hoe het in het VK is, die de Royal Family niet van dichtbij meemaken,” legt ze uit. “Misschien kan de beslissing worden uitgesteld totdat ze 18 en volwassen zijn en zelf een beslissing kunnen maken.”

Lady Louise

Zo ging het ook bij Lady Louise, de jongste kleindochter van Queen Elizabeth. Haar ouders besloten haar koninklijke titel niet te gebruiken, zodat ze zelf op haar achttiende kon kiezen of ze actief lid van het koninklijk huis wilde worden. Deze week vierde Louise Windsor haar negentiende verjaardag, maar nog altijd verkiest ze een rustig studentenleven boven een prinsessentitel. Lady it is.

Hoeft niet meer

Het zou natuurlijk ook kunnen dat het van Harry en Meghan zelf niet hoeft, die titels voor hun twee koters. Niet voor niets zijn ze zelf aan het hof ‘ontsnapt.’ De hertogin van Sussex gaf eerder al aan dat haar kinderen zelf mogen kiezen wie of wat ze worden.

Tijdens het beruchte Oprah-interview gaf de moeder van Archie en Lili ook aan dat ze niks gaf om titels, alleen als het de veiligheid van haar kinderen kon garanderen. “Alle grandeur hieromheen is iets waar ik zelf geen waarde aan hecht. Ik ben serveerster, actrice, prinses en hertogin geweest – maar al die tijd was ik toch gewoon Meghan? Ik ben duidelijk over wie ik ben en los daarvan is de meest belangrijke titel die ik ooit zal hebben die van moeder. Dat weet ik.”

Bron: Marie Claire UK, Express, Nine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws