Windsors Next Princess: Wat heeft de toekomst voor Lady Louise in petto?

De jongste kleindochter van de Queen begint aan een nieuw hoofdstuk.

Het is een spannende tijd voor Lady Louise Windsor, de jongste kleindochter van de Queen. De 18-jarige royal rondt deze maand haar eindexamens af en is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Maar hoe gaat dat eruitzien?

Een nieuwe prinses

Sinds ze afgelopen november de volwassen leeftijd bereikte, mag Louise ervoor kiezen om zichzelf ‘prinses‘ te gaan noemen. Als kleindochter van de Queen en dochter van prins Edward heef ze volgens de royal rules het volste recht op die titel. Haar ouders besloten het echter met ‘Lady’ te doen om haar een meer beschermde jeugd te geven.

En dat is gelukt, want Louise kennen we nog altijd niet erg goed. Wél zien we haar steeds vaker bij koninklijke evenementen. Tijdens het jubileum van de Queen was ze volop in beeld.

Slimme meid

Het lijkt er niet op dat Louise kiest voor een baan als fulltime royal – er wordt binnen het paleis in ieder geval nog met geen woord over gerept. Wel rondt Lady Lou deze maand haar middelbareschooltijd af, wat betekent dat ze hoe dan ook een nieuwe weg in moet slaan. Vorig jaar vertelde ze dat ze A-levels doet in Engels, Geschiedenis, Politiek en Drama. Klinkt in ieder geval als een goed vakkenpakket voor een koninklijke toekomst. Volgens haar moeder, gravin Sophie, is Louise een slimme meid. “Ze werkt hard en doet A-levels. Ik hoop dat ze naar de universiteit gaat. Ik zou haar niet dwingen, alleen als ze zelf wil. Ze is behoorlijk slim.”

Het is inmiddels al twee jaar geleden sinds gravin Sophie deze woorden sprak in een interview, maar nog altijd is er nog niets bekend over een eventuele studiekeuze voor Lady Louise.

What’s next?

De kleindochter van de Queen heeft talent voor paardenkoetsjes mennen, een hobby die ze met haar grootvader prins Philip deelde. Wellicht kiest ze dus, net als andere royals zoals haar nicht Zara Tindall, voor een carrière in de paardensport. We verwachten binnenkort een update over de volgende stap van de Lady – meestal blijft een koninklijke inschrijving aan de universiteit niet onopgemerkt.

Gravin Sophie vertelde eerder in een interview dat ze haar kinderen in ieder geval niet opvoedt als royalty. “We proberen hen groot te brengen met het idee dat ze later moeten werken voor hun geld. Daarom hebben we ook besloten om geen ‘Koninklijke Hoogheid’ te gebruiken. Ze hebben die titel wel en kunnen vanaf hun achttiende ervoor kiezen om ‘m te gebruiken, maar ik denk dat het erg onwaarschijnlijk is.” En dat terwijl Lou geknipt zou zijn voor een royal rol: ze is verreweg het keurigste kleinkind van de Queen. Geen party princess of modepopje, maar een stille en slimme meid die het liefst met paarden bezig is en de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint. En daarmee zou ze als werkende royal een hele aanwinst zijn voor The Firm.

Bron: Hello! Magazine, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws