Máxima, de parel van het staatsdiner in Jan Taminiau

Wie heeft er honderd bossen bloemen, vijf snoeren parels, twee kilo goud en een ons aquamarijnen besteld?

De afgelopen weken was het koningspaar vaak zelf te gast bij president zus of koning zo, maar dat ze zelf ook nog altijd een aardig staatsdinertje kunnen organiseren, lieten de Oranjes gisteren wel zien. Willem-Alexander, Máxima en Beatrix pakten uit in het Paleis op de Dam voor de Italiaanse president en zijn dochter. Wie heeft er honderd bossen bloemen, vijf snoeren parels, twee kilo goud en een ons aquamarijnen besteld?

Paleisfeestje

De Italiaanse president (niet te verwarren met de Italiaanse minister-president) brengt deze week een bezoekje aan ons kikkerlandje om de goede banden tussen de twee landen nog eens te benadrukken. En wat verbindt er nu meer dan een intiem dineetje? Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix schotelden hun gasten een uitgebreid staatsdiner voor in het Paleis op de Dam. We zijn benieuwd of er een echte Hollandse hutspot of toch een royally-approved risotto op het menu stond, maar de wijn was in ieder geval goed te drinken.

Via Vorsten leren we dat daarmee ‘gevulde kwartel met champignons en een chocoladetaartje toe’ weggespoeld kon worden. Culinair neutraal terrein dus. Prinses Beatrix had misschien toch liever pasta en tiramisu op de kaart zien staan.

Beeld: BrunoPress

Parels, please

Koningin Máxima was niet zuinig met haar parels. Twee stuks in haar oren, vijf snoeren rondom haar hals en nog eens een flinke dosis parelpracht in haar Württemberg-tiara. Volgens All Things Royal bevat deze tiara standaard 50 parels, maar kunnen er nog eens 11 stuks bovenop gemonteerd worden, zoals Máxima deze doordeweekse woensdag liet doen.

Beeld: BrunoPress

Diamanten én parels én zilver én goud én een vurige lip, Máxima laat zien dat more maar weer eens more is op glamourgebied. Voor het staatsbanket haalde de koningin een – letterlijke – gouwe ouwe japon uit haar garderobe. Deze golden Jan Taminiau droeg Hare Majesteit eerder tijdens Prinsjesdag 2013.

Beeld: BrunoPress

Ze liet de jurk wel wat aanpassen, want het originele design bevatte ook nog mosgroene pompons. Was leuk geweest voor de kerstsferen, maar op deze manier kan de Taminiau net wat vaker gebruikt worden.

Hopen dat het diner in de smaak viel, want vandaag schuift het koningspaar weer aan bij een lunch met de de Italiaanse president. Vanavond gaan de Majesteiten nog een keer op chic voor een voorstelling in het concertgebouw. Welke edelsteen wordt daarvoor in grote hoeveelheden uit de juwelendoos getrokken? We gaan het zien!

Bron: All Things Royal, UFO No More, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws