Altijd al eens alleen op vakantie gewild naar Italië?

Waarom wachten tot de zomer om op vakantie te gaan? Juist buiten het hoogseizoen maak je soms de mooiste reizen. De prijzen liggen lager en de meest toeristische plekken zijn een stuk rustiger, bijvoorbeeld. Als je in je eentje reist, ben je bovendien vaak een stuk flexibeler en kun je ieder moment van het jaar een vakantie boeken. Een solo-reis naar Italië bijvoorbeeld. La Bella Italia is en blijft een echte aanrader. Je kunt er genieten van lekker weer, overheerlijk eten en een rijke cultuur. Nieuwsgierig en reislustig geworden? Hier moet je zijn!

 

Topsteden in Italië

Ben jij al aan het overwegen om naar Italië te gaan? Dan kun je naar Italie op vakantie met FTI Reizen! Zo kun je ervoor zorgen dat je kunt profiteren van de beste vakantiedeals. Je vakantie kan dan meteen goed van start gaan.

Wanneer je naar Italië gaat, zijn er enkele steden die je echt moet bezoeken. Een van deze steden is natuurlijk Rome. En geloof ons, ook in je eentje is deze romantische stad de moeite waard. Aan cultuur geen gebrek! Je kunt hier heerlijk ronddwalen door eeuwenoude straten en volop genieten van het grote aanbod winkels.

Houd jij meer van natuur? Dan is de zuidelijke regio Calabrië de plek om naartoe te gaan. Aan weerszijden wordt de regio omringd door het ontzettend heldere water van de Tyrreense en Ionische Zee. In het binnenland zul je olijfbomen, citrusbomen, hoge bergen, bossen, meren en rivieren tegenkomen.

Als je juist opzoek bent naar een heerlijk strand en bruisend nachtleven, dan kun je daar het beste voor naar Rimini gaan, aan de oostkust van Italië.

Bezienswaardigheden op je bucketlist

Hoewel we bij Italië vaak aan de grote steden denken die zoveel te bieden hebben, is er ook ontzettend veel natuurschoon in het land te vinden. Het Gardameer is hier een voorbeeld van. Dit is namelijk een van de grootste en bekendste meren van Italië. Dit komt doordat het zicht op het meer en de omgeving er net als een schilderij uit ziet. Als je naar Italië gaat is het ook zeker een aanrader om naar Venetië te gaan. Toeristisch is het zeker, maar nergens anders kun je zo varen met een gondel. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de Toren van Pisa, want de scheve klokkentoren is niet voor niets een een must see als je Italië bent.

Italië biedt voor ieder wat wils: Prachtige landschappen, zonnige kusten, gezellige steden vol mode en cultuur en natuurlijk een fantastische keuken (pizza! wijn! tiramisu!). Reis je in je eentje naar de Laars, dan kun je helemaal zelf bepalen hoe je jouw droomvakantie wilt indelen. Klinkt ideaal!

Dit artikel is in stand gekomen in samenwerking met FTI Reizen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws