Kate schrijft krantenartikel over haar favoriete onderwerp

Lees ook

Ze is een bevlogen moeder, feilloos royal, speelt een gedegen moppie piano én schijnt alle hoeken van de tennisbaan met manlief te kunnen aanvegen. En dit weekend bewees Kate Middleton dat zij óók nog eens een vlotte pen heeft.

Goed doel

Jawel: Catherine Middleton is afgelopen weekend namelijk speciaal voor The Telegraph in de pen geklommen. Zo publiceerde de krant een stuk van de hand van de Princess of Wales over een onderwerp dat haar na aan het hart ligt.

De toekomst

“Ik ben steeds zekerder geworden van één ding: als we een gezondere en gelukkigere maatschappij willen creëren voor toekomstige generaties, dan moeten we beginnen met het begrijpen en erkennen van het unieke belang van de eerste vijf levensjaren”, opent Kate haar bericht.

In het artikel spreekt de prinses zich uit voor een focus op de gezondheid van de allerjongste generaties, want naar haar mening wordt dat nog te weinig gedaan.

Kate tijdens haar bezoek aan St. John’s Primary School, Port Glasgow. Beeld: BrunoPress

Kinderen

“We hebben een geweldige mogelijkheid om, met alles wat we weten van jaren aan werk door wetenschappers, onderzoekers en vakmensen, een gigantisch verschil te maken voor de mentale en fysieke gezondheid van toekomstige generaties”, stelt Kate in haar krantenartikel.

Dat sluit natuurlijk he-le-maal aan bij Kates voorliefde voor de allerjongste spruiten én haar inzet voor mentale gezondheid. Zo was zij eerder deze maand bijvoorbeeld te gast bij een mental health-afdeling voor jonge moeders. Via hun officiële Twitter-account deelde het Britse hof toen al: “Een fantastisch eerste bezoek aan de Maternal Mental Health Alliance vanmorgen, waarbij we hun werk en de positieve uitwerking van een holistische aanpak voor zoveel moeders en families bekeken.”

Krantjes

Dit is uiteraard niet de eerste keer dat de Waleses zich met de kranten bezighouden. Zo zette William zich deze zomer bijvoorbeeld in voor de Big Issue, de daklozenkrant van het VK. De kroonprins zet zich namelijk graag in voor daklozenorganisaties.

Mochten Wills en Kate uiteindelijk van carrière willen switchen, dan zien we hier wel een dream duo: William als krantenverkoper die de schrijfsels van Kate aan de man brengt. Toch weer eens wat anders dan zelf in de headlines staan!

Bron: The Telegraph | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook